You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cercetatorii, invitati sa acceseze fondurile CIO pentru proiecte in beneficiul sanatatii sportivilor

Comitetul Olimpic International (CIO), prin intermediul Comisiei Medicale si Stiintifice, invita cercetatorii sa solicite sprijin si finantare pentru elaborarea unor proiecte menite sa sustina si sa protejeze sportivii curati.

Comisia Stiintifica si Medicala cauta proiecte, care sa se deruleze in mai multe locatii, cu scopul de a furniza cercetari in domeniul preventiei accidentarilor si bolilor, precum si in sfera anti-doping pentru protectia sportivilor curati. Aceste propuneri ar trebui sa aiba potentialul de a oferi beneficii direct sportivilor Olimpionici.
Finantarea proiectelor selectate este in principiu limitata la o contributie financiara de 100 000 USD.

Termenul limita de depunere a cererilor este 15 septembrie 2017.

Domenii care NU sunt eligibile pentru fondurile de cercetare CIO sunt:
 - Finantarea activitatii companiilor comerciale;
 - Programe de rutina care sunt parte a programelor anti-doping si de sustinere medicala a sportivului;
 - Cercetare care cade in sarcina altor institutii (de exemplu: Seminare pe educatie organizate de catre Solidaritatea Olimpica pentru CNO-uri)

Cei interesati pot descarca formularele de inscriere de pe link-ul https://stillmed.olympic.org/media/Document%20Library/OlympicOrg/IOC/Who-We-Are/Commissions/Medical-and-Scientific-Commission/2017-IOC-research-fund-application-for-Injury-and-Illness-prevention.pdf

Formularele de inscriere sau intrebari pentru obtinerea mai multor informatii se pot trimite la adresa de  e-mail: iocmedicalresearch@olympic.org .

Strategia de distribuire a acestui fond de cercetare este de a completa, dar nu duplica, programele de cercetare existente. Prioritatea consta in cercetarea privind prevenirea accidentarilor si bolilor si anti-doping, domenii ce au un efect benefic direct asupra sanatatii si vietii sportivului.

Protejarea sanatatii sportivilor si lupta impotriva dopingului sunt prioritati pentru CIO si Comisia Stiintifica si Medicala, asa cum au fost subliniate de catre Agenda Olimpica 2020.

Galerie foto