You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Campioni olimpici si baschet 3x3, pe esplanada Casei Olimpice

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu, Georgeta Andrunache, Alina Dumitru, Viorica Susanu si Marian Dragulescu au impartasit bucuria de a juca baschet 3x3, pe terenul special amenajat pe espalanada de langa Casa Olimpica din Bucuresti, atat cu jucatori profesionisti, cat si cu membrii Fundatiei Motivation Romania si ai Special Olympics Romania.

Meciurile amicale disputate, de fapt o pledoarie pentru practicarea acestei discipline sportive, nou introdusa in programul Jocurilor Olimpice de vara de la Tokyo din 2020, s-au bucurat de o sustinere de marca de pe margine. Secretarul general al COSR George Boroi, vicepresedintii COSR Camelia Potec, presedinte al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern, si Alexandru Dedu, presedintele FR de Handbal, Laura Carlescu Badea, campioana olimpica la floreta la individual si medaliata cu argint cu echipa la Atlanta 1996 dupa bronzul cu echipa la  Barcelona 1992, in prezent presedinte al FR de Scrima, si Silvia Stroescu, campioana olimpica cu echipa de gimnastica, la Atena 2004, au fost doar cateva dintre vedetele sportului romanesc prezente la evenimentul organizat de COSR in parteneriat cu Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet.

„Dorim sa aducem cat mai multi copii si tineri catre sport si un stil de viata cat mai activ. Vrem sa formam o cultura sportiva in randul copiilor si publicului larg si sa constientizam parintii in legatura cu rolul educativ al sportului si al olimpismului”, a spus Mihai Covaliu. „Baschetul 3x3 este din ce in ce mai popular la noi in tara si am fi bucurosi daca la Jocurile Olimpice de la Tokyo Romania ar fi reprezentata atat la feminin cat si la masculin”.

Membrii Fundatiei Motivation Romania si ai Special Olympics Romania au primit plachete, tricouri si promotionale cu insemnele olimpice, iar fiecare jucator de baschet participant a primit cate un echipament sportiv.

Academia de Majorete - echipa de majorete a UNEFS pregatita de Silvia Stroescu, a insufletit atmosfera.
 

Galerie foto