You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Baschetul 3x3, din strada la Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), in parteneriat cu Sport Arena Streetball si Federatia Romana de Baschet, va organiza maine, 11 iulie a.c., intre orele 18.00 si 20.00, pe esplanada de langa Casa Olimpica, un mini-turneu demonstrativ de baschet 3x3.

La competitie vor  participa patru echipe care vor juca doua meciuri semifinale, castigatoarele urmand sa dispute finala. Din fiecare formatie vor face parte cate un sportiv care a urcat pe podium la Jocurile Olimpice si doi jucatori de baschet. Medaliatii olimpici care au acceptat provocarea sunt presedintele COSR Mihai Covaliu, aur la Sydney 2000 si bronz la Beijing 2008, la sabie individual, Georgeta Andrunache, cinci medalii de aur la canotaj, la Beijing 2008, Atena 2004 si Sydney 2000, Alina Dumitru, aur la judo, in limitele categoriei 48 kg, la Beijing 2008, si Viorica Susanu, patru medalii de aur la Beijing 2008, Atena 2004 si Sydney 2000 si un bronz la Beijing 2008, toate la canotaj. Gimnastul Marian Dragulescu, argint la sol si bronz cu echipa si la sarituri, la Atena 2004, va incuraja cele patru echipe de pe margine.

In pauza dintre semifinale si finala va fi o demonstratie de slam dunk, iar echipa de majorete a UNEFS – Academia de Majorete va insufleti atmosfera.

Prin organizarea evenimentului, COSR vizeaza promovarea in Romania a imaginii baschetului 3x3, disciplina nou inclusa in programul olimpic la editia de vara a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, si pentru exploatarea sanselor de calificare la JO pentru echipele Romaniei la aceasta disciplina.

De asemenea, COSR, impreuna cu partenerii sai, isi propune atragerea unui numar cat mai mare de copii catre sport, educarea tinerilor in spiritul unui mod de viata activ, bazat pe practicarea regulata a exercitiilor fizice, formarea culturii sportive in randul copiilor si publicului larg, constientizarea parintilor privind rolul educativ al sportului si al olimpismului.

Galerie foto