You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Liderii CIO si Republicii Coreea sprijina organizarea PyeongChang 2018

Presedintele Republicii Coreea Moon Jae-in si Thomas Bach, presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), au avut o intalnire "amicala" si "foarte fructuoasa" la Casa Albastra, in centrul discutiilor aflandu-se pregatirile pentru Jocurile Olimpice de iarna PyeongChang 2018. Cei doi lideri au fost de acord ca totul se desfasoara foarte bine si ca etapa in care se afla pregatirile prevede o editie foarte reusita a JO din 2018.

"Voi continua sa acord sprijinul deplin Comitetului de Organizare PyeongChang. Cu totii asteptam cu nerabdare sa-i primim pe cei mai buni sportivi din lume intr-un mediu prietenos si sigur, cu ospitalitatea coreana traditionala", a spus presedintele Moon.

La randul sau, presedintele Bach a confirmat ca "am mare incredere in Comitetul de Organizare PyeongChang care poate pune la punct toate detaliile unei editii de succes a Jocurilor Olimpice de iarna".

Cei doi lideri au convenit ca se asteapta la un numar mare de Comitete Nationale Olimpice (CNO) care sa participe la editia de iarna a Jocurilor Olimpice PyeongChang 2018. Inca din luna februarie a acestui an, CIO a trimis invitatii de participare la Jocuri CNO-urilor, inclusiv Comitetului Olimpic al Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC). In plus, CIO sprijina o serie de sportivi din RPDC pentru a-i ajuta sa se califice.

"Jocurile Olimpice de iarna pot ajuta foarte mult la reconcilierea si cooperarea dintre cele doua state coreene si pacea din Peninsula", a declarat presedintele Moon.

Presedintele Bach a adaugat ca "CIO apreciaza foarte mult viziunea presedintelui Moon asupra modului in care Jocurile Olimpice pot sprijini dialogul si reconcilierea in peninsula coreeana si dincolo de aceasta. Asteptam cu nerabdare sa aratam intregii lumi o excelenta  editie  a Jocurilor Olimpice de iarna din Republica Coreea ".

Cei doi lideri au convenit sa coopereze indeaproape cu privire la pregatirile viitoare si modalitatile de participare, inclusiv pentru sportivii din RPDC.

Galerie foto