You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Taeyang, vedeta muzicii pop din Coreea, ambasador al PyeongChang 2018

Comitetul de Organizare PyeongChang pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice (POCOG) a dezvaluit ca faimosul interpret Taeyang, vedeta a muzicii pop din Coreea, a devenit cea mai recenta celebritate coreeana numita ambasador onorific al Jocurilor Olimpice de Iarna PyeongChang 2018.

In varsta de 29 de ani, Taeyang a inceput sa fie cunoscut din 2006, ca parte a trupei Big Bang care a castigat premiul „Best Worldwide Act” la MTV Europe Music Awards. Taeyang a fost, de asemenea, primul artist coreean care a intrat pe lista revistei Forbes Magazine la sectiunea cei mai influenți 100 de muzicieni din lume sub 30 de ani.

Dupa ce a parasit trupa, a inceput cariera solo, castigand distinctii notabile cum ar fi titlul de „Cel mai bun artist” la Premiile Asiatice de Muzica in 2014, in timp ce melodia sa „Eyes, Nose, Lips” a castigat premiul pentru „Cea mai buna piesa a anului” la Premiile Golden Disc 2015.

„Sunt onorat ca am fost ales ambasador al Jocurilor PyeongChang 2018, pentru a contribui la promovarea Jocurilor in toata Coreea si in randul tuturor fanilor mei din intreaga lume. Sunt foarte mandru si astept cu nerabdare sa fac parte din aceasta imensa sarbatoare a sportului si culturii din tara mea”, a declarat Taeyang.

Lee Hee-Beom, presedintele POCOG, a fost incantat sa vada artistul adaugat pe lista de ambasadori ai PyeongChang 2018. „Muzica pop din Coreea are o multime de admiratori atat in Coreea, cat si in intreaga lume, astfel ca suntem foarte bucurosi sa-l avem pe Taeyang ca ambasador al Jocurilor. El ne va ajuta sa ajungem la o audienta mai tanara si sa atragem cat mai multi tineri entuziasti spre sporturile de iarna”.

Galerie foto