You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

60 de absolventi ai Cursurilor de formare si perfectionare lectori in domeniul Olimpismului

Academia Olimpica Romana (AOR), filiala Buzau, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Buzau, a organizat Cursuri de formare si perfectionare lectori in domeniul Olimpismului, concepute si realizate cu scopul de a continua promovarea valorilor si a principiilor Olimpice, precum si de a determina cat mai multi oameni sa foloseasca in viata de zi cu zi invataturile pe care le ofera Miscarea Olimpica. Cursurile au fost absolvite in aceasta luna de 60 de persoane, istorici, cadre didactice, cadre militare, elevi si studenti, care au primit Certificate recunoscute de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).  

Actiunea promovata cu mult profesionalism pe toate caile de socializare (Media TV, Facebook, Youtube, Blogging, Radio etc.) a urmarit diverse teme care au urmat aceeasi linie: cultura olimpica. Ideea sustinuta a fost ca este absolut necesar sa invatam ca sportul si olimpismul nu se rezuma doar la intreceri, clasamente, victorii, ci si la depasirea obstacolelor, a propriilor limite, a gestionarii esecurilor.

Scopul proiectului a fost acela de a forma un grup academic cu cunostiinte temeinice in domeniul Olimpismului, care sa promoveze valori si principii, modele pentru tanara generatie, cu ocazia viitoarelor proiecte din domeniul Olimpismului.

In cadrul Cursului au avut loc trei sesiuni plenare: 21 noiembrie 2015, 23 ianuarie 2016 si 20 martie 2016 și au vizat Jocurile Olimpice in Antichitate, in Epoca Moderna si problematica acestora in constiinta omului contemporan, voluntariatul in Olimpism.

Organizatorii au avut suportul fizic si material din partea Academiei Olimpice Romane (AOR) prin prezenta prof. Alexandra Nica, secretar AOR si director Departament Educatie Olimpica, Sport Scolar si Universitar din cadrul COSR, si pe dr. Anita Sterea, istoric, lector international, membru in Consiliul de conducere AOR.

Cei 20 de absolventi ai primului Curs de formare lectori in domeniul Olimpismului, desfasurat din noiembrie 2015 pana in martie 2016, au urmat Cursul de perfecționare lectori, din noiembrie 2016 pana in iunie 2017. In aceeasi perioada s-a desfasurat si cel de-al doilea Curs de formare lectori, absolvit de 40 de cursanti.

Galerie foto