You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sesiune extraordinara CIO in iulie 2017

Lupta stransa dintre Paris si Los Angeles pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara din 2024 a starnit un val de reactii la nivel mondial. Faptul ca cele doua candidaturi sunt aproape imposibil de departajat, deoarece potrivit raportului de Comisiei de Evaluare a Comitetului International Olimpic (CIO) este „aproape imposibil sa acorde o nota mai mica de 10” vreunuia dintre orase, a determinat conducerea CIO sa ia masuri speciale.

La ultima sedinta, Comitetul Executiv al CIO a decis sa prezinte in cadrul unei Sesiuni Extraordinare a Comitetului International Olimpic, care va avea loc pe 11 si 12 iulie a.c. la Lausanne, o propunere de a acorda in acelasi timp gazduirea Jocurilor Olimpice 2024 si 2028. In decizia sa, Comitetul Executiv a subliniat faptul ca este o oportunitate unica avand doua mari candidaturi ale oraselor Los Angeles si Paris.

Comitetul Executiv al CIO a fost de acord cu principiile care ar trebui sa ghideze viitoarea evolutie a procesului de candidatura pentru gazduirea Jocurilor Olimpice. In legatura cu acest subiect, intr-o conferinta de presa, presedintele CIO Thomas Bach a subliniat ca, daca decizia de atribuire a Jocurilor Olimpice de vara din 2024 se refera la a prinde o sansa unica, evolutia procesului de candidatura pentru JO de iarna din 2026 vizeaza solutionarea unei provocari specifice unui proces de candidatura care a devenit prea scump, prea oneros si produce prea multi perdanti.

Pentru procesul de candidatura din 2026, CIO va avea un rol mai proactiv in asistarea si sustinerea oraselor care isi vor depune candidatura. CIO va isi va adapta abordarea la nevoile oraselor, pentru ca acestea sa dezvolte cea mai valoroasa propunere. Aceste masuri vor conduce la un proces simplificat, cu costuri reduse pentru orasele implicate. Noua abordare va fi discutata la Sesiunea Extraordinra a CIO din luna iulie.

Galerie foto