You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FIG lucreaza la elaborarea unui “Cod de responsabilitate” bazat pe recomandarile din Agenda Olimpica 2020

Urmand recomandarile catre federatiile internationale din Agenda Olimpica 2020, referitoare la preocuparile  CIO de protectie a sportivilor, Federatia Internationala de Gimnastica (FIG) va elabora un “Cod de responsabilitate” (“Duty of Care Code”) care va prevedea toate politicile si procedurile legate de conduita gresita in lumea gimnasticii, de la prevenire si educatie, la raportare, investigare si sanctiuni.

In aceasta directie, Morinari Watanabe, presedintele FIG, a format un grup de lucru, alcatuit din Slava Corn, Jane Allen si Steve Butcher cu misiunea de a revizui si imbunati regulile deja existente.

“Ca presedinte al FIG, declar ca nu voi tolera abuzul sau hartuirea sexuala in lumea gimnasticii”, a spus Morinari Watanabe. “In comunitatea sportiva noi suntem atenti la reguli pentru ca suntem educati sa facem acest lucru. Dar regulile nu pot fi judecate doar prin prisma educatiei si legislatiei. Se impun reguli severe. Pentru a eradica hartuirea este necesar ca severitatea masurilor in aceasta directie sa fie la acelasi nivel cu cea din anti-doping . A castiga medalii este important, dar acest lucru nu ar trebui sa fie in detrimentul obligatiei noastre de a proteja sportivii, antrenorii si membrii nostri implicati in gimnastica”, a subliniat  presedintele FIG.

La prima intalnire  desfasurata pe aceasta tema la Lausanne, grupul de lucru infiintat de presedintele FIG a demarat elaborarea noilor politici bazate pe principiile unui Duty of Care Code, furnizand proceduri de sustinere menite sa foloseasca drept standarde de acceptare cand se adopta si se implementeaza politici de salvgardare.

Fiecare federatie membra a FIG va avea responsabilitatea de a adopta si aplica aceste politici.

Grupul s-a bazat pe recomandarile catre FI din Agenda Olimpica 2020, un cadru care releva componentele cheie cerute pentru starea de bine a sportivilor.

Galerie foto