You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

„ZIUA OLIMPICA Sirnea 2017”, o minunata sarbatoare a sportului pe plaiuri brasovene

Intr-un decor de basm, la poalele muntilor Piatra Craiului, in localitatea brasoveana Sirnea, ZIUA OLIMPICA a fost sarbatorita, pe parcursul a doua zile, cu entuziasm de iubitori de sport si cultura olimpica din toata regiunea.  
In prima zi, 28 de copii au participat mai intai la intrecerile sportive din cadrul concursului „Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III”, iar apoi, adunati in jurul unui urias foc de tabara, au raspuns intrebarilor pe teme olimpice adresate de profesorul Radu Fruntes, sufletul manifestarilor de la Sirnea. Pentru toti participantii la „Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III”, desfasurat sub deviza “Invinge-te pe tine insuti”, COSR a organizat o tombola, toti copiii plecand acasa cu cate un premiu.

In ziua urmatoare, 29 de biciclisti au participat la traditionala cursa desfasurata pe distanta Brasov – Sirnea si peste 300 de iubitori de sport de toate varstele au urcat la “Monumentul Eroilor” pentru a se alinia la startul Crosului „Ziua Olimpica” Sirnea 2017, eveniment organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) –  prin Academia Olimpica Romana (AOR) si AOR Filiala Brasov, si partenerii locali - Directia Judeteana pentru Sport Brasov, Primaria Comunei Fundata, Asociatia Pro Sirnea si Scoala Gimnaziala Sirnea.

Aprinderea Flacarii Olimpice - la Muzeul “Nicolae Fruntes”,  si spectacolul oferit de cinci vestale imbracate in albastru, galben, negru, verde, rosu (culorile celor cinci cercuri olimpice), au adus pe Arena Olimpica din Sirnea crampeie din atmosfera unor intreceri olimpice, iar programele artistice sustinute de grupul ,,Eftimos” Brasov si ansamblurile folclorice ale Scolii Generale Poiana Marului si Astra Junior Sacele au inveselit asistenta.

Invitati de onoare la evenimentele din acest an au fost Mihai Covaliu, presedintele COSR, si Maricica Puica, medaliata cu aur la 3.000 m si cu bronz la 1.500m, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 1984, care i-au premiat pe castigatorii Crosului „Ziua Olimpica” Sirnea 2017, si le-au oferit medalii si diplome „Olympic Day” tuturor celor care au trecut linia de sosire la finalul cursei de ciclism.

COSR a oferit 30 de premii ocupantilor primelor trei locuri la toate cele cinci categorii de varsta: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani, 19-30 ani si Open (+30 ani) – atat la feminin cat si la masculin. In cadrul unei festivitati de premiere care a avut loc la Caminul Cultural din Sirnea, cei care au urcat pe podium au fost recompensati cu treninguri, pantofi sport FILA, mingi de baschet sau de volei, rucsaci, sau seturi de tricouri si sort.

Scolile participante au primit cate un set de badminton (patru rachete, doi fluturasi si un fileu cu sistem de fixare) ca suport didactic pentru orele de educatie fizica si sport.

Mihai Covaliu i-a oferit lui Radu Fruntes un premiu special pentru organizare.

Castigatorii Crosului „Ziua Olimpica” Sirnea 2017

Castigatorii categoriei de varsta 7-10 ani, fete:
1.   Andreea Neculoiu;
2.   Denisa Solovastru;
3.   Naomi Imze.

Castigatorii categoriei de varsta 7-10 ani, baieti:
1.   Alexandru Paiuc;
2.   Stefan Misica;
3.   Sorin Guiman.

Castigatorii categoriei de varsta 11-14 ani, fete:
1.   Delia Reit;
2.   Maria Duicu;
3.   Cristina Balint.
Castigatorii categoriei de varsta 11-14 ani, baieti:
1.    Alexandru Prahoveanu;
2.   Gabriel Flangea;
3.   Andrei Balau.

Castigatorii categoriei de varsta 15-18 ani, fete:
1.   Helen Pacurariu;
2.   Elena Flangea;
3.   Naghi Diana Pacurariu.

Castigatorii categoriei de varsta 15-18 ani, baieti:
1.   Alexandru Bercea;
2.   Marian Titilincu;
3.   Cristian Seretan.

Castigatorii categoriei Open (+30 ani), feminin:
1.   Simona Kadas;
2.   Mariana Nelucoiu;
3.   Simona Abalasei.

Castigatorii categoriei Open (+30 ani), masculin:
1.   Aurelian Stoican;
2.   Iulian Cioclu;
3.   Ioan Cotinghiu.

Galerie foto