You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach: „Sa aveti o ZI OLIMPICA minunata!”

ZIUA OLIMPICA se celebreaza in intreaga lume pe data de 23 iunie, in 1894 fiind infiintat, la Paris, Comitetul International Olimpic (CIO).

Pentru toti participantii la „ZIUA OLIMPICA 2017”, Thomas Bach, presedintele CIO, a transmis urmatorul mesaj:

„Dragi prieteni,

ZIUA OLIMPICA reprezinta un moment de celebrare a sportului pentru toti. Este o zi pentru fiecare, fete si baieti, barbati si femei, tineri si batrani, de a se reuni si a-si manifesta dragostea pentru sport.

ZIUA OLIMPICA este mult mai mult decat o zi in care ne distram, ne jucam sau facem exercitii. Este o zi de sarbatoare a Miscarii Olimpice Moderne, zi in care se impartasesc valorile olimpice in cadrul comunitatii. Asadar, va incurajez pe toti, sa profitati de aceasta oportunitate pentru a crea o emulatie sportiva, oriunde, pentru a deveni activi si a raspandi bucuria de a  face sport. Incurajati-va prietenii, familia, vecinii sa se alature si sa includa sportul in viata lor.

In acest fel, toata lumea va juca un rol in diseminarea valorilor olimpice si a bucuriei de a face sport in societatea actuala.

Sa aveti o ZIUA OLIMPICA minunata!”

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), marcheaza an de an „Ziua Olimpica”, mobilizand cele 48 de filiale judetene AOR pentru desfasurarea unor manifestari specifice: crosuri „Ziua Olimpica”, simpozioane, intreceri sportive, concursuri „Cine stie Olimpism, castiga!”, intalniri cu campioni olimpici, lansari de carte cu tematica sportiva, precum si fazele judetene ale concursurilor traditionale de arte plastice, literatura si jurnalism sportiv, etc.

Manifestarile se inscriu in „Luna Olimpica” desfasurata in perioada 23 mai – 23 iunie.

Galerie foto