You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Realizare importanta a organizatorilor PyeongChang 2018 - predarea sediului IBC

Organizatorii coreeni au marcat in aceasta luna inca o mare realizare in drumul lor pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de iarna PyeongChang 2018 - predarea oficiala a sediului Centrului International de Transmisiuni  - International Broadcast Centre - (IBC).

Situat in centrul arealului Olimpic din statiunea montana Alpensia, IBC va servi drept principala baza de operatiuni pentru Serviciul Olimpic de Transmisiuni - Olympic Broadcasting Services (OBS) si Radio Transmisiuni - Radio Broadcasting (RHB).

Yiannis Exarchos, directorul executiv al OBS, a precizat ca este foarte multumit de calitatea sediului IBC si ca, impreuna cu echipa de ingineri OBS, va pune la punct infrastructura si conexiunile care vor asigura emitatorilor cele mai bune conditii de operare.

Se asteapta  sa fie difuzate circa 4000 de ore de transmisiuni in intreaga lume de catre IBC PyeongChang, iar sediul IBC, operational 24 de ore pe zi, va deveni o a doua casa pentru cei aproximativ 6000 membri ai staff-ului.

Constructia sediului IBC a inceput in luna decembrie 2015 cu ridicarea cladirii intinse pe o suprafata de 51024 metri patrati, una dintre cele mai mari constructii utilizate la Jocuri care va gazdui camere de editare, de control, birouri, magazine si cafenele.

Studiourile de televiziune vor fi amplasate la ultimul etaj, putand sa redea pe fundal vederea panoramica a Alpensiei.

Comitetul International Olimpic (CIO) isi manifestase unele griji legate de evolutia proiectului, dar organizatorii PyeongChang 2018 (POCOG) au subliniat ca sunt in grafic, ceea ce a rezultat si din punctele de vedere exprimate de mai multe personalitati sudcoreene implicate in organizarea JO.

Galerie foto