You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Felicitari pentru bronzul european si succes in continuare tinerei echipe de spada a Romaniei!

Echipa feminina de spada a Romaniei, intr-o formula foarte tanara, a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la Campionatele Europene de scrima de la Tbilisi (Georgia).

In finala mica, spadasinele Amalia Tataran (CS Dinamo), Greta Veres (CSA Steaua), Raluca Sbircia (CSU Craiova) si Adela Danciu (CSU Craiova), pregatite de antrenorul George Epurescu, le-au invis cu 45-38 pe reprezentantele Estoniei.

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, le-a felicitat si incurajat pe tinerele componente ale echipei de spada a Romaniei care au produs o frumoasa surpriza prin clasarea pe cea de-a treia pozitie la CE de la Tbilisi: “Felicitari pentru lectia concentrare, puterea de a forma o echipa inchegata si dorinta de a invinge pe care au oferit-o Amalia Tataran, Greta Veres, Raluca Sbîrcia si Adela Danciu la Campionatele Europene de la Tbilisi. Un mare bravo pentru cele patru sportive care, fara o experienta prea bogata in competitiile internationale de la acest nivel, au reusit sa pastreze traditia Romaniei de a obtine rezultate notabile in competitiile feminine de spada pe echipe. Inca o data felicitari pentru performanta reusita si cat mai multe reusite de acum inainte”.

Pentru Adela Danciu, 23 de ani, si Greta Veres, 22 de ani, CE de la Tbilisi au insemnat debutul intr-o competitie de asemenea anvergura. Amalia Tataran, 22 de ani, a mai facut parte din echipa medaliata cu argint la CE din 2013, iar Raluca Sbircia, 27 de ani, a fost prezenta la CM 2013 de la Budapesta, unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

La Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, echipa feminina de spada a Romaniei, alcatuita din Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop si Ana Maria Florentina Popescu, a cucerit prima medalie olimpica de aur in competitia pe echipe din istoria scrimei romanesti.

In ultimii unsprezece ani, echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit sase medalii de aur, doua de argint si una de bronz in intrecerile europene.

Galerie foto