You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

160.000 lei pentru tineri sportivi prin Programul de promovare a talentelor

Tineri sportivi si artisti cu rezultate bune, din toata tara, se pot inscrie in Programul MOL de promovare a talentelor, organizat pe baza de concurs de proiecte, fondul total de sponsorizare fiind de 350.000 de lei, din care 160.000 lei pentru sport. La aceasta editie, sumele vor alocate tinerilor sportivi sau artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de sustinere in scopul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale.

Solicitarile pot fi depuse pana la data de 17 iunie 2017, iar detaliile Programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro. Inscrierile se pot face atat individual, cat si prin echipe sportive sau ansambluri artistice.

Prin Programul MOL de promovare a talentelor, ajuns la cea de-a 12-a editie, lansat de  MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate, au fost acordate pana in prezent 1.261 de sponsorizari in valoare de peste 2.870.000 de lei unui numar de 1.846 de sportivi si tineri artisti din toata tara, unii dintre ei obtinand finantare de mai multe ori.

Printre sportivii care au beneficiat de sustinere prin Programul Mol se numara Emil Imre, medaliat cu aur in proba de short-track 1000 m, dupa ce cu o zi inainte obtinuse argintul, pe distanta de 500 m la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de iarna Brasov 2013. Emil Imre, primul roman campion la o editie de iarna a FOTE, a afirmat: „In urma obţinerii acestui sprijin am reusit sa achizitionez echipamentele si instrumentele la care inainte doar visam, dar care imi erau atat de necesare pregatirii.”

Dintre beneficiarii editiei a 11-a a programului, mai multi inotatori detin recorduri nationale: Stefan Cozma, Ana Dascal, Robert Glinta, Huszar Ingrid, Daniel Martin, Vlad Paturca, Andrei Rusen, Simona Savastita.

Despre program:

In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 12-a, 160.000 lei sunt destinati sportului, 120.000 lei domeniului artelor si 70.000 lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

Solicitarile pot fi depuse pana la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi gasite pe www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.

Cererile vor fi evaluate de doua jurii de specialitate. Presedintele juriului la sectiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, medaliata olimpica la atletism si doctor in sport, iar la sectiunea arta violonistul Albert MARKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Galerie foto