You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR, interesat de probele nou introduse la Tokyo 2020

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a inceput seria de intalniri cu reprezentantii federatiilor sportive nationale cu probe sau discipline nou introduse in Programul Competitional al Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. Presedintele COSR s-a intalnit astazi cu Horia Paun, presedintele Federatiei Romane de Baschet (FRB), Octavian Valeriu Amzulescu, presedintele Federatiei Romane de Karate (FRK) si Bogdan Dudau, membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada (FRAE).

“Mai intai le urez bun venit tuturor celor care de acum pot lua in calcul participarea la Jocurile Olimpice”, a spus Mihai Covaliu. “Intr-o prima faza, trebuie sa cunoastem care este situatia generala la fiecare federatie in parte, ce disponibilitati exista si mai ales ce necesitati implica demararea procesului de formare a unui lot olimpic. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va face toate eforturile pentru a sustine sportivii care se lupta pentru a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice”.

In Romania, baschetul 3x3 este una dintre disciplinele sportive in plina ascensiune la care reprezentantii nostri au obtinut rezultate excelente in ultimii ani. Echipa masculina de seniori de baschet 3x3 a Romaniei a cucerit in 2014 primul titlu european din istoria baschetului romanesc, iar nationala feminina si-a adjudecat medalia de argint la CE din 2016. Mai mult, formatiunile romanesti de baschet 3x3 au fost deja prezente in intrecerile olimpice la Jocurile Europene de la Baku din 2015, unde au ocupat locul 9 atat in competitia feminina cat si in cea masculina, si la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) Nanjing 2014, locul 8 – in competitia masculina, locul 12 – in competitia feminina.

Prima reprezentare romaneasca intr-o competitie olimpica de karate a fost in 2015, la Jocurile Europene de la Baku, unde, la kata, Adrian Razvan Guta s-a clasat pe locul 3 in runda eliminatorie.

La escalada Romania nu a avut pana in prezent nicio reprezentare intr-o competitie olimpica.

Galerie foto