You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul CIO Tineri Reporteri – Buenos Aires 2018, o sansa de lansare pentru tinerii jurnalisti romani

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) sustine initiativa Comitetului International Olimpic (CIO) care, in timpul Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) gazduite de Buenos Aires in perioada 6-18 octombrie 2018, va organiza un Curs de jurnalism sportiv pentru 30 de tineri reporteri, cu varste intre 18 si 24 de ani, de pe cinci continente, Africa, America, Asia, Oceania si Europa, in cadrul Programului CIO Tineri Reporteri - Buenos Aires 2018.

Tineri selectionati pentru Programul CIO Tineri Reporteri - Buenos Aires 2018, care se va derula in perioada 30 septembrie – 19 octombrie 2018, vor beneficia de acreditare de presa “E”, care le va permite accesul atat  in toate arenele sportive, de antrenament si de concurs, cat si in Centrul de Presa alaturi de toti ceilati jurnalisti acredidati, beneficiind de un curs intensiv media din partea unor jurnalisti cu experienta  in olimpism.

 COSR  doreste sa-i sprijine pe tinerii jurnalisti sportivi romani sau aspiranti la meseria de jurnalist sportiv pentru a participa la acest Program. Selectia la nivel international va fi insa extrem de riguroasa, doar cate doi tineri si doua tinere de pe fiecare continent urmand a fi selectionati de Asociatiile Continentale pentru a participa la Program.

Restul locurilor vor fi completate de sase tineri din Argentina, gazda JOT - Buenos Aires 2018, doi din Elvetia, care va organiza editia de iarna a JOT – Laussane 2020, si doi din tara care va gazdui editia de vara JOT - 2023.

COSR va nominaliza Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), pana pe data de 1 noiembrie 2017, maximum doi candidati. Din cauza concurentei acerbe care se anunta la nivel international, COSR doreste sa ofere o sansa doar celor mai valorosi tineri jurnalisti sportivi romani, asa ca a impus cateva criterii riguroase de selectie, in conformitate cu cerintele CIO:

 1. Varsta candidatilor trebuie sa fie intre 18 si 24 de ani;
 2. Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel profesionist (scris - vorbit);
 3. Tinerii jurnalisti trebuie sa prezinte dovada ca fie sunt absolventii unei facultati de jurnalism, fie ca lucreaza ca reporteri la sectia de sport a unei institutii mass-media din Romania, sau din strainatate.
 4. Candidatii trebuie sa prezinte o mapa cu materiale proprii difuzate in mass-media, de preferat cu teme olimpice.
 5. Este nevoie de o recomandare din partea unei institutii mass-media.
 6. Candidatii trebuie sa aiba disponibilitate sa participe la intregul Program CIO, in perioada  30 septembrie 2018, cand este programata sosirea Tinerilor Reporteri la Buenos Aires, - 19 octombrie 2018, cand este programara plecarea. Intre 1 si 5 octombrie 2018 vor avea loc cursuri teoretice, urmate de faza practica, incepand cu prezentarea Ceremoniei de deschidere.

Documentatia va fi depusa la receptia sediului COSR pana pe data de 01.10.2017, cu mentiunea pentru Programul CIO Tineri Reporteri – Buenos Aires 2018

In perioada 01– 10.10.2017 vor fi analizate toate dosarele primite, lista cu toti candidatii la Programul CIO Tineri Reporteri – Buenos Aires 2018, urmand a fi afisata pe site-ul oficial al COSR.

Din totalul de tineri reporteri vor fi selectionati patru candidati, cu cele mai valoroase dosare, acestia urmand a sustine un interviu in limba engleza in fata unei Comisii COSR, la o data care va fi anuntata ulterior pe site-ul official www.cosr.ro

In cazul in care se va considera ca sunt indeplinite toate criteriile de selectie, Comisia COSR va alege maximum doi candidati ale caror dosare vor fi trimise pentru a fi analizate de catre Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC).

Rezultatul procesului de triere va fi afisat pe site-ul COSR in saptamana 21 – 25.10.2017.

Termene limita:

 • 1 noiembrie 2017 - Dosarele celor doi candidati castigatori din Romania vor fi trimise de COSR catre EOC;
   
 • 2-15 noiembrie 2017 – EOC va analiza dosarele tuturor candidatilor trimisi de Comitetele Nationale Olimpice din Europa si va selectiona doi baieti si doua fete, care sa reprezinte Europa pentru Programul CIO Tineri Reporteri – Buenos Aires 2018,  maxiumum un Tanar Reporter pentru fiecare  Comitet National Olimpic European;
   
 • 15 noiembrie 2017  -  EOC va trimite documentatia candidatilor la CIO;
   
 • 16 noiembrie  – 10 decembrie 2017 – toti candidatii selectionati vor sustine un interviu la CIO, iar decizia finala privind selectia apartinand CIO;
   
 • 12 decembrie 2017 – CIO va anunta lista candidatilor care au fost selectionati pentru a participa la Programul CIO Tineri Reporteri – Buenos Aires 2018;
   
 • februarie – martie 2018 – CIO va lua legatura cu Tinerii Reporteri pentru a definitiva detaliile privind calatoria;
   
 • 30 septembrie 2018 - Tinerii Reporteri vor ajunge in Buenos Aires;
   
 • 19 octombrie 2018 - Tinerii Reporteri vor pleca din Buenos Aires.

Galerie foto