You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sedinta extraordinara a Comitetului Executiv al CIO, in iunie

Comitetul International Olimpic (CIO) va organiza o intalnire extraordinara a Comitetului Executiv (CE) pe 9 iunie a.c., la Lausanne, pentru a discuta procesul de acordare a gazduirii Jocurilor Olimpice care va avea loc in septembrie a.c., la Lima (Peru).

Intalnirea va avea loc cu o luna inainte de Prezentarea Oraselor Candidate, care urmeaza a avea loc pe 11 sau 12 iulie a.c., discutiile urmand a se purta in jurul propunerilor de acordare, in septembrie a.c., a drepturilor de gazduire a Jocurilor Olimpice de vara atat a editiei din 2024 a cat si a celei din 2028. Atat reprezentantii Paris 2024, cat si cei ai Los Angeles 2024 au mentionat insa ca urmaresc organizarea Jocurilor din 2024 si nu pe cele din 2028. Mai mult, francezii au declarat ca procesul de candidatura este valabil doar pentru 2024, din cauza contractelor semnate privitoare la constructia Satului Olimpic si a altor locuri de desfasurare a evenimentului.

O alta tema pe agenda Comitetului Executiv CIO din 9 iunie a.c. va fi reformarea procesului privind alegerea gazdei pentru Jocurile Olimpice de iarna din 2026. Pana acum, doar Sion (Elvetia) a aratat un interes concret, dar acestia urmeaza sa organizeze un referendum. Alte orase interesate au fost Calgary (Canada), unde doua treimi din populatia orasului sustine organizarea Jocurilor, Innsbruck (Austria) , Erzurum (Turcia), Sapporo (Japonia) si Almaty (Kazahstan).
Procesul de alegere a gazdei Jocurilor Olimpice de iarna din 2026 va incepe dupa incheierea Jocurilor Olimpice de iarna PyeongChang 2018.

Galerie foto