You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Elevii din Iasi si Timisoara, printre campionii Gimnaziadei 2017

Fazele Finale ale Gimnaziadei 2017 de la tetratlon (50 m, aruncarea mingii de oina, saritura in lungime si 800 m) si volei fete s-au incheiat astazi, la Bucuresti, cu victoria echipelor din Iasi, respectiv Timisoara.

In Finala de la tetratlon, disputata pe Stadionul Iolanda Balas din Bucuresti, pe podium au urcat echipele de la:

1.            Liceul cu Program Sportiv Iasi (Regiunea Nord Est),
2.            Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca (Regiunea Nord Vest),
3.           Colegiul National "Mircea cel Batran" din Rimnicu Valcea (Regiunea Sud Vest).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit lui Mihai Alin Radeanu, component al echipei Liceului cu Program Sportiv Iasi.

La festivitatea de premiere au participat medaliatele olimpice Violeta Beclea Szekely si Ionela Tirlea, din partea COSR si antrenorul federal Ionut Vieru, reprezentant al Federatiei Romane de Atletism.

Celelalte finaliste au fost de la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Cernavoda, judetul Constanta (castigatoare Regiunea Sud Est), Liceul cu Program Sportiv din Campulung Muscel, judetul Arges (castigatoare Regiunea Sud), Colegiul National Sportiv "Cetate Deva" din Deva, judetul Hunedoara (castigatoare Regiunea Vest), Scoala Gimnaziala "Mihai Eminescu" Alba Iulia (castigatoare Regiunea Centru) si Scoala Gimnaziala nr.49, Sector 2 (castigatoare Regiunea Bucuresti - Ilfov).

In Finala de la volei fete disputata in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale „Adrian Paunescu” din Bucuresti, podiumul a fost ocupat de echipele de la:

1.            Scoala Gimnaziala nr. 30 Timisoara (Regiunea Vest),
2.            Scoala Gimnaziala "Ion Opris" Turda, judetul Cluj (Regiunea Nord Vest),
3.           Colegiul National "C-tin Carabella" Targoviste, judetul Dambovita (Regiunea Sud).

Placheta pentru ”Cel mai bun sportiv” i-a fost acordata Elenei Karina Murariu, componenta a echipei Scoalii Gimnaziale nr. 30 Timisoara.
Festivitatea de premiere a fost oficiata de reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuretsi si delegatii COSR.

Celelalte finaliste au fost de la Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Succeava (castigatoare Regiunea Nord Est), Scoala Gimnaziala "I.L. Caragiale" Braila (castigatoare Regiunea Sud Est), Colegiul National "Nicolae Titulescu" Craiova (castigatoare Regiunea Sud Vest), Scoala Gimnaziala "Toma Cocisiu" Blaj, judetul Alba (castigatoare Regiunea Centru) si Scoala Gimnaziala nr. 79, Sector 4 (castigatoare Regiunea Bucuresti - Ilfov).

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, care impreuna cu DEDEMAN militeaza si pentru dezvoltarea sportului de masa ca principal punct de start al vietii sportive din societatea romaneasca, in calitate de organizator al Gimnaziadei alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si cele zece federatii nationale ale sporturilor in competitie, a oferit tuturor componentilor echipelor participante la Faza Finala a Gimnaziadei, echipamente sportive (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac). De asemenea, toate echipele sportive inscrise in competitie au primit mingi de joc.

Galerie foto