You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Dineu pe Champs-Elysees cu ocazia vizitei Comisiei CIO de Evaluare Paris 2024

Comitetul de Organizare Paris 2024 a oferit un dineu cu ocazia vizitei  Comisiei de Evaluare a Comitetului International Olimpic (CIO), in capitala Frantei, candidata alaturi de Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. La eveniment au participat Patrick Baumann, presedintele Comisiei CIO de Evaluare, Tony Estanguet si Bernard Lapasset, co-directorii Comitetului de Candidatura, si Anne Hidalgo, primarul Parisului. Printre invitati s-au mai numarat Nicholas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei intre anii 2007-2012, MIKA, popstarul englez care a fost investit Cavaler al Artelor si Literelor din Franta in 2010, Teddy Riner, dublu campion olimpic la judo, Martin Fourcade, castigatorul a doua medalii de aur olimpice la biatlon la Sochi 2014, tenismenul Michaël Llodra dar si campionul mondial la fotbal, in 1998, Bixente Lizarazu.

 Evenimentul a avut loc la Petit Palais, o cladire aflata in centrul Parisului, pe Champs-Elysees, care ar putea servi sportivilor olimpici ca centru pentru socializare, daca Paris va deveni gazda a Jocurilor.

Marii absenti au fost Francois Hollande, presedinte al Frantei intre anii 2012-2017  si Emmanuel Macron, noul presedinte francez, pentru ca evenimentul s-a suprapus cu festivitatea de investire a celui din urma. Macron urmeaza sa se intalneasca insa, in curand, cu membrii Comisiei de Evaluare.

Un dineu asemanator a avut loc la Los Angeles, gazduit de Casey Wasserman, presedintele Comitetului de Organizare 2024. In cazul in care orasul Paris va fi desemnat gazda a Jocurilor Olimpice, presedintele Comitetului de Organizare va fi Tony Estanguet.

Decizia finala va fi luata la Lima (Peru), pe 13 septembrie, in cadrul Sesiunii CIO.

Galerie foto