You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Dragostea pentru performanta sportiva, fara limita de varsta

In cadrul Galei Valori de Romania 2017, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, i-a  inmanat premiul arhitectului Dorin Stefan, profesor universitar si vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti ai secolului, castigatorul Concursului International de Arhitectura din Taiwan cu unul dintre cele mai curajoase proiecte - turnul zgarie-nori din Taiwan, cu o inaltime de peste 300 de metri.

Printre personalitatile prezente la eveniment care i-au atras atentia in mod deosebit presedintelui COSR s-a numarat Elena Pagu, in varsta de 90 de ani, care a cucerit medalia de aur in proba de 3.000 m, la categoria ei de varsta, la editia din 2017 a Campionatului Mondial de Mars Sportiv din Coreea de Sud, nominalizata in cadrul Galei la categoria „Campioni”, alaturi de  Ana Maria Branza, campioana olimpica, dubla campioana mondiala si multipla campioana europeana la scrima, Catalina Ponor, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana la gimnastica si Gheorghe Hagi, celebru fost jucator si antrenor de fotbal, actualmente investitor in fotbalul romanesc.

 „Sunt literalmente impresionat de reusitele doamnei Elena Pagu, o persoana speciala, plina de viata, tonica si optimista”, a spus Mihai Covaliu. „Faptul ca a cucerit numeroase trofee in competitii nationale si internationale, dar mai ales decizia sa de a incepe sportul de performanta la aproape 60 de ani sunt de admirat. Atitudinea domniei sale fata de sport reprezinta dovada ca drumul spre performantele sportive poate incepe la orice varsta, fiind un exemplu demn de urmat atat de copiii nostri cat si de parintii si, de ce nu, de bunicii nostri. Doamna Elena Pagu a demostrat realitatea mesajului transmis de sintagma sport inseamna sanatate si viata indelungata”.

Pe langa titlul cucerit, Elena Pagu, care are in palmares opt titluri de campioana mondiala, cinci de campioana europeana si patru de campioana balcanica, a reusit sa doboare un record mondial de cea mai in varsta participanta care a reusit sa duca la bun sfarsit o astfel de cursa.

La cea de-a doua editie a Galei Valori de Romania 2017 la care au participat peste 200 de personalitati din toate domniile de activitate, revista Biz, partener media al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a premiat  oameni, companii, branduri si idei care au facut si continua sa faca o diferenta in mediul de afaceri romanesc, cultura, sport, media sau lifestyle.

Fiecare dintre cei 34 de laureati au primit cate un trofeu inspirat din Cocosul lui Brancusi, conceput special pentru Gala Valori de Romania de artistul Albert Sofian si realizat de artistul plastic Ovidiu Toader.

Galerie foto