You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gyor pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru FOTE 2017

Dragos Tataru si Florin Gurbanescu, reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), au participat la Seminarul Sefilor de Misiune de la Gyor, unde s-au purtat discutii legate de organizarea editiei de vara din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Oficialii romani au fost impresionati de numarul mare de baze sportive din localitatea maghiara, dar si de stadiul avansat al lucrarilor la arenele unde vor avea loc intrecerile din cadrul FOTE.

 „Orasul arata foarte bine si se simte implicarea primarului Zsolt Borkai, fost gimnast, campion olimpic la cal cu manere la Seul in 1988, fost presedinte al Comitetului Olimpic Maghiar”, a spus Dragos Tataru. „A fost construit un Parc Olimpic, care cuprinde un stadion pentru competitiile de atletism, doua sali multifunctionale care vor gazdui competitia de gimnastica artistica - o sala de concurs si una de incalzire, doua sali supraetajate pentru competitia de judo - o sala de concurs si una de antrenament. Se fac ultimele lucrari de finisare la terenurile de tenis si la unul dintre cele doua Sate ale Sportivilor, aflat in proximitate. Organizatorii ne-au asigurat ca totul va fi gata la timp. Bazinul Olimpic pentru competitia de inot se afla langa Parcul Olimpic, in timp ce Audi ETO Gyor Arena, unde se vor disputa meciurile de handbal feminin si masculin, se afla la cativa kilometri distanta de centrul orasului. Ambele au gazduit deja zeci de competitii nationale si internationale”.

„Canalul nautic unde vor avea loc intrecerile de kaiac – canoe nu are nevoie decat de instalarea culoarelor, iar soseaua pe care va fi amenajat traseul intrecerilor de ciclism arata foarte bine”, a spus la randul sau Florin Gurbanescu. „Pe de alta parte, organizatorii s-au tinut de cuvant, majoritatea bazelor sportive fiind situate aproape de cele doua Sate ale Sportivilor. Practic se poate ajunge pe jos, in cateva minute, aproape la toate arenele. Exista totusi doua linii de autobuz care vor face legatura intre toate bazele sportive si cele doua Sate ale Sportivilor”.

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la FOTE Gyor 2017 va fi alcatuita din 77 sportivi: atletism – 22 sportivi (11 fete si 11 baieti), ciclism - trei baieti, gimnastica artistica – sase sportivi (trei fete si trei baieti), inot – zece sportivi (sase fete si patru baieti), judo – 12 sportivi (sase fete si sase baieti), kaiac-canoe – cinci sportivi (doua fete si trei baieti), tenis – patru sportivi (doua fete si doi baieti), handbal – 15 fete.

Formarea Echipei Olimpice se va face in doua etape.

In prima etapa, pana la data de 22 mai 2017, fiecare federatie sportiva nationala va trebui sa finalizeze o lista extinsa a lotului pentru FOTE Gyor 2017,  si sa inainteze documetatia de acreditare.

In cea de a doua etapa, pana la data de 27 iunie 2017, fiecare federatie sportiva nationala va trebui sa finalizeze si sa inainteze listele finale de inscriere nominala pe probe.

Galerie foto