You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Lausanne a inceput deja pregatirile pentru JOT 2020

Pana la startul celei de a treia editii de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care vor avea loc la  Lausanne in 2020, mai sunt aproape doi ani si jumatate, dar viitoarele gazde si-au facut déjà un plan pentru a organiza o competitie memorabila.

Tinerii vor juca un rol important in planificarea JOT, Comitetul de Organizare al intrecerilor olimpice de la Lausanne din 2020 urmand a forma o echipa de baza, cu varsta medie mai mica de 30 de ani. Pentru a fi siguri ca tinerii vor fi implicati pe tot parcursul procesului de luare a deciziilor, organizatorii au format, pentru JOT Lausanne 2020, un Consiliu de tineret in cadrul caruia tinerii din toata Elvetia vor putea sa faca schimburi avand posibilitatea sa-si faca vocile auzite.

Pe langa traditia in sport a orasului Lausanne, organizatorii JOT 2020 si-au propus sa extinda competitia in toata Elvetia. Lausanne este a cunoscut sub denumirea de „Capitala Olimpica“, deoarece de mai bine de 100 de ani este considerat „patria” Miscarii Olimpice, iar sediul Comitetului International Olimpic (CIO) si Muzeul Olimpic, precum si peste 50 de organizatii sportive internationale se afla in aceasta localitate.

Intrecerile de bob, sanie si skeleton vor a avea loc la St. Moritz, in estul tarii, pista de bob de aici, deschisa in 1904, unde au fost stabilite peste 22 de recorduri mondiale, fiind gazda intrecerilor olimpice din 1928 si 1948. Alte sporturi vor fi imprastiate in jurul orasului Lausanne, in statiunea Vaud Alps si in muntii Jura.

O cladire noua, in forma de inel olimpic, situata in inima campusului universitar al orasului, va gazdui Satul Olimpic in timpul JOT, iar dupa incheierea competitiei vafi folosita pentru cazarea studentilor, o moștenire durabila pentru universitate. Satul Olimpic va include doua sali de sport pentru antrenamente, 1.700 de locuri de cazare, precum și o piata de 7800 metri patrati unde sportivii vor putea socializa si invata despre diferite culturi si valorile olimpice.

Intrecerile de patinaj artistic, hochei pe gheata, patinaj viteza si short track se vor bucura de avantajele oferite de noul Complex Sportiv care va fi construit in orasul Malley. Noua baza va include un patinoar cu o capacitate de 10.000 de spectatori, proiectat ca o sala multifunctionala, un patinoar pentru antrenamente cu 300 de spectatori, un patinoar in aer liber, in timpul iernii, un bazin de inot de 50 m, un bazin de sarituri in apa, o piscina multi-functionala cu podea mobila si un bazin pentru copii. Dupa incheierea JOT, Complexul va putea fi folosit atat de echipa locala de hochei pe gheata, cat si pentru gazduirea meciurilor din cadrul Campionatelor Mondiale de hochei pe gheata din 2020.

Complexul va cuprinde de asemenea, centre de antrenament pentru tenis de masa si scrima, care dupa JOT  vor putea fi folosite de localnici pentru agrement.

Galerie foto