You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO saluta intarirea relatiilor de colaborare cu Natiunile Unite

Comitetul International Olimpic (CIO) saluta initiativa noului secretar general al Natiunilor Unite (ONU), António Guterres , de intarire in continuare a cooperarii excelente, deja existente,  cu CIO. Secretarul general ONU propusese consolidarea legaturilor  inca de la intalnirea cu Thomas Bach, presedintele CIO,  din ianuarie 2017.

In cadrul intalnirii, cei doi lideri au convenit sa stabileasca  un „parteneriat direct” intre ONU si CIO. In cadrul acestui parteneriat, ONU va avea acces direct la expertiza si know-how-ul CIO si ale celor 206 Comitete Nationale Olimpice, precum si ale Federatiilor Sportive Internationale. Aceasta va reprezenta o abordare simplificata, evitandu-se paralelismele. Ca o consecinta directa a acestei decizii, secretarul general ONU a hotarat sa inchida biroul Natiunilor Unite pentru Sport in serviciul Dezvoltarii si Pacii (UNOSDP).

„Suntem incantati de marele potential al acestui parteneriat direct cu ONU si ii multumim secretarului general al ONU pentru initiativa sa. Astfel se va intari mai mult pozitia sportului in societate, ajutandu-l sa isi indeplineasca rolul de <promotor al dezvoltarii durabile> , asa cum se subliniaza in Obiectivele pentru o Dezvoltare Durabila (ODD) stabilite de Natiunile Unite. Acest parteneriat direct corespunde intru totul  rezolutiei ONU, care sustine independenta si autonomia sportului  ca si misiunea CIO in conducerea Miscarii Olimpice” , a spus presedintele CIO.

Galerie foto