You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Doua medalii olimpice la licitatie

Doua medalii olimpice de aur care au apartinut atletului american Jesse Owens vor fi scoase la licitatie in luna august a acestui an. Acestea sunt doua dintre cele patru medalii de aur castigate la Jocurile Olimpice din Berlin in anul 1936, in probele de 100 m, 200 m, stafeta 4x100 m si saritura in lungime.

O alta medalie de aur a fostului mare atlet a fost vanduta in 2013, cu suma de 1.346.036 euro, cel mai mare pret platit pentru o piesa de colectie care apartine Olimpismului.

Existenta celorlalte trei medalii a fost pusa sub semnul intrebarii insa doua din acestea se aflau in posesia lui Albert Devito, fiul lui Louis Devito, cel care a primit cele doua medalii de la hotelierul Harry Bailey. Cele trei medalii au reprezentat plata datoriilor lui Jesse Owens fata de Harry Bailey, iar acesta, la randul sau, i-a oferit lui Louis Devito doua, pastrand una despre care nu se stie unde se afla in acest moment.

Nu se poate determina pentru ce probe au fost cele doua medalii insa fiecare din cele doua medalii este evaluata la 500.000 de dolari.

Galerie foto