You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Doi sportivi depistati pozitiv la Beijing 2008 si Londra 2012, dupa masurile speciale antidoping ale CIO

Protectia sportivilor care concureaza corect, fara a folosi substante considerate dopante, si lupta impotriva dopajului sunt prioritatile de top ale Comitetul International Olimpic (IOC), dupa cum se subliniaza in Agenda Olimpica 2020, unde este consemnata strategia CIO vizavi de viitorul miscarii olimpice.

Pentru a oferi conditii competitive echitabile tuturor sportivilor participanti la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, CIO a luat masuri speciale si, in august 2015, a inceput un proces de colectare de informatii, inclusiv pre-teste specifice si re-analizarea probelor stocate in timpul Jocurilor Olimpice Beijing 2008 si Londra 2012. In cadrul acestui proces, doi sportivi au fost depistati pozitiv.

Potrivit CIO, rusii Tatiana Chernova, medaliata cu bronz in competitia de heptatlon din cadrul JO de la Beijing si Maksim Dyldin, locul 17, la 400 m, respectiv  5, cu stafeta tarii sale la 4x400 m, in cadrul intrecerilor de la Londra 2012, au fost depistati pozitiv cu dehydrochloromethyltestosterone (turinabol), dupa reanalizarea probelor prelevate la Beijing, respectiv Londra. 

CIO a decis descalificarea celor doi de la Jocurile Olimpice la care au participat si retragerea tuturor distinctiilor si diplomelor primite de acestia.

Galerie foto