You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Adunare Generala Ordinara COSR 2017

La Adunarea Generala Ordinara a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care a avut loc la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din Bucuresti, au participat 92 de membri, intrunindu-se cvorumul ca aceasta sa fie statutara. In prezidiu, s-au aflat Mihai Covaliu, presedintele COSR, Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania si vicepresedinte al COSR, Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului si Sportului,  Mircea Popa, secretarul general al Ministerului  Tineretului si Sportului, si George Boroi, secretarul general al COSR .

Cu aceasta ocazie au fost aprobate Raportul de activitate pe anul 2016 al Comitetului Executiv al COSR, Raportul Comisiei de Cenzori a COSR, Situatia financiara a COSR la 31 decembrie 2016, Descarcarea de gestiune pentru activitatea financiara a COSR pe 2016, Strategia si obiectivele COSR pentru 2017, Planul de activitati al COSR pe 2017 si Bugetul de venituri si cheltuieli ale COSR pe anul in curs.

Mihai Covaliu, presedintele COSR, a prezentat principalele repere din strategia si obiectivele  Comitetului Olimpic si Sportiv Roman pentru 2017. „Configuratiile clasamentelor la ultimele editii ale Jocurilor Olimpice au confirmat tendinta de crestere a numarului de tari care cuceresc medalii. Trebuie sa tinem seama ca se stabilesc nu numai in baza a ceea ce intreprinde in prezent o natiune, in comparatie cu ceea ce a facut in trecut, ci si in baza a ceea ce intreprind natiunile rivale”, a spus Mihai Covaliu.

„Vom reusi sa progresam asa cum ne dorim prin implementarea programului Samurai 2020 care ofera asistenta speciala sportivilor cu potential de a obtine medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Dorim sa infiintam Centrul de Asistenta si Evaluare a Performantei Sportive – proiect pentru care am realizat pasi importanti: am identificat spatiul unde va fi construit, avem primele variante ale proiectului detaliat si intr-un timp scurt vom avea capacitatea de a eficientiza procesul de formare si recuperare a sportivilor si specialistilor de elita”.

„In ceea ce priveste cresterea bazei de selectie, incercam sa sustinem cat mai bine Gimnaziada, competitie care in acest an a angrenat copii din peste 5000 de scoli din toata tara care s-au intrecut la zece discipline sportive. Ne gandim ca la editia urmatoare a acest competitii in faza nationala, finalele la cele zece sporturi sa aiba loc in acelasi timp, pe modelul Jocurilor Olimpice, in baza sportiva din cadrul Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani”, a mai spus presedintele COSR.

 "Dupa aceste cinci luni de la preluarea mandatului eu zic ca lucrurile merg in directia buna. Am o colaborare foarte buna cu Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, la fel cu federatiile si incercam sa identificam impreuna cele mai urgente probleme care trebuie rezolvate, dar si punerea in aplicare a normelor si hotararilor care sa ne asigure o continuitate in pregatirea loturilor olimpice, in finantarea sportivilor si perfectionarea antrenorilor. Exista, si nu doar eu am constatat, o atmosfera propice pentru a crea echipa olimpica pe care ne-o dorim cu totii pentru a reprezenta Romania la cel mai inalt nivel. Forta noastra sta in echipa", a mai declarat Mihai Covaliu, care a condus, prima Adunare Generala a COSR din calitate de presedinte.

Galerie foto