You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Stephan James, transformat in Jesse Owens

Actorul Stephan James, care in filmul biografic Cursa, lansat in 2016, l-a interpretat pe atletul american Jesse Owens, de patru ori medaliat cu aur (la 100 m, 200 m, 4x100 m si saritura in lungime) in 1936, la Jocurile Olimpice de la Berlin, a dezvaluit ce a inseamnat pentru el sa intre in pielea unui erou olimpic.

Povestea alergatorului de culoare care a depasit toate asteptarile compatriotilor sai si care a sfidat nazismul si pe Hitler in propria curte, intr-un moment in care conducatorul german intentiona sa foloseasca Jocurile de la Berlin pentru a dovedi suprematia rasei asazisa ariana, a inspirat generatii si a fost o provocare pentru Stephan James. Starul de cinema a povestit ca, pentru a-l putea interpreta cat mai aproape de adevar pe Jesse Owens, a trait in ritmul vietii acestuia. Stephan s-a antrenat in acelasi mod in care Jesse Owens s-a pregatit acum 80 de ani si a intampinat probleme asemanatoare, precum echipamentul, sau conditiile precare de atunci, care nu se pot compara cu tehnologia din ziua de azi.

"M-am antrenat de doua ori pe zi timp de trei luni, lucrand la forma mea fizica si incercand sa alerg din ce in ce mai rapid. De asemenea, am incercat sa-i imit atat mimica din timpul alergarii cat si stilul de alergare. Totul pentru a fi cat mai aproape de Jesse Owens ", a spus Stephan James.

In pregatirea rolului, Stephan James a avut sansa sa intalneasca atat mari atleti ai lumii, dar si pe fiicele lui Jesse Owens, experienta care l-a motivat si impresionat deoarece pentru el  Jesse Owens a fost un „supererou” pentru barierele pe care le-a distrus.

Galerie foto