You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnaziada, in plina desfasurare

Etapa Regionala a editiei din acest an a Gimnaziadei, competitie organizata la zece sporturi – baschet, badminton, volei, rugby tag, fotbal pe teren redus, handbal, oina, tenis de masa, tetratlon si sah, in care au fost implicati elevi din clasele V-VIII, din peste 5000 de scoli din intreaga tara, se afla in plina desfasurare.

Conceputa atat cu scopul de revigorare si dezvoltare a miscarii sportive din mediul scolar, cat si pentru a atrage cat mai multi tineri talentati catre sport, Gimnaziada a adunat la start atat sportivi legitimati cat si nelegitimati. Prin organizarea acestor intreceri a fost largita aria de selectie pentru performanta, capitol tot mai deficitar in sportul romanesc in ultimii ani, fiind promovate totodata valorile olimpice - respectul, excelenta si prietenia, dar si fair-play-ul si dorinta de autodepasire. Intrecerile au avut loc mai intai la nivel local, iar castigatorii au promovat in urmatoarele etape, la nivel judetean si regional.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, care impreuna cu DEDEMAN militeaza si pentru dezvoltarea sportului de masa ca principal punct de start al vietii sportive din societatea romaneasca, in calitate de organizator al Gimnaziadei alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si cele zece federatii nationale ale sporturilor in competitie, a pregatit tuturor participantilor ajunsi in Etapa Regionala, echipamente sportive (doua tricouri si un sort), dar si mingi de joc pentru toate echipele inscrise in competitie.

Componenti ai staff-ului COSR in frunte cu medaliatele olimpice Ionela Tirlea si Violeta Beclea s-au aflat si vor fi pe toata durata intrecerilor alaturi de elevii in competitie pentru a le vorbi atat despre valorile olimpice romanesti si internationale, cat si despre importanta sportului in viata de zi cu zi.

Etapa Regionala se desfasoara in perioada 31 martie – 07 mai a.c., in opt regiuni de dezvoltare - Nord Est, Sud Est, Sud, Sud Vest, Vest, Nord Vest, Centru si regiunea Bucuresti Ilfov.

Castigatorii etapei Regionale se vor intalni in etapa Finala programata a avea loc intre 11 si 28 mai a.c., astfel:
11- 14 mai 2017 – finalele la fotbal fete, in judetul Brasov, la fotbal baieti, in judetul Hunedoara si la handbal fete, in judetul Valcea;
12 - 14 mai 2017 – finala la badminton, in judetul Bacau;
26 - 28 mai 2017 – finala la sah,  in judetul Constanta;
19 - 21 mai 2017 – finalele la oina baieti, in judetul Vaslui, la volei fete, in Bucuresti, la volei baieti, in judetul Dolj;
18 - 21 mai 2017 – finala la rugby tag,  in judetul Suceava;
20 - 21 mai 2017 – finala la tenis de masa, in judetul Bistrita Nasaud;
23 - 24 mai 2017 – finala la tetratlon – in Bucuresti;
24 - 27 mai 2017 – finalele la baschet fete, in judetul Mures, si la baschet baieti, in judetul Arad;
25 - 28 mai 2017 –  finala la handbal baieti, in judetul Buzau.

Orasele unde se vor disputa intrecerile finale vor fi stabilite, ulterior etapei Regionale, din cadrul judetelor deja desemnate ca gazda pentru etapa Finala. In Bucuresti, locurile de desfasurare ale finalelor vor fi de asemenea stabilite dupa etapa Regionala.

Galerie foto