You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Au fost prezentate medaliile si ambasadorii sportivi ai FOTE Gyor 2017

Zsolt Borkai, primarul orasului maghiar Gyor si presedintele Comitetului Olimpic Ungar, a prezentat 20 de noi ambasadori sportivi oficiali ai editiei de vara din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie gazduita de Gyor in perioada 23 – 29 iulie a.c., precum si medaliile care vor fi atribuite de organizatori in cadrul celor 121 de festivitati de premiere ale intrecerilor FOTE.

Dintre cei 20 de ambasadori FOTE Gyor 2017, zece sunt sportivi de renume mondial: Krisztián Pars (atletism), Hedvig Karakas (judo), Zoltan Kammerer (kaiac), Johanna Kitti Borissza (ciclism), Anna Lakloth (baschet), Zsuzsanna Jakabos (inot), Anita Gorbicz (handbal), Zsanett Kotel (volei), Dalma Galfi (tenis), Krisztian Berki (gimnastica), si zece tineri sportivi talentati: Luca Lendvai (atletism), Krisztofer Meszaros (gimnastica), Bence Varga (inot), Dorina Szirony (baschet), Richard Sipocz (judo), Tamara Pal (handbal), Ramona Farkasdi (kaiac), Reka Kotormán (volei), Mate Valkusz (tenis), Marton Furi (ciclism).

In cele mai putin de 100 de zile ramase pana la startul intrecerilor, ambasadorii vor participa la toate evenimentele de promovare a imaginii FOTE Gyor 2017. Pe 22 mai a.c., o parte dintre acestia vor merge la Roma, la ceremonia oficiala de aprindere a Flacarii Olimpice a FOTE Gyor 2017, iar pe 24 mai a.c., cu totii se vor reuni la Gyor pentru a intampina Torta Olimpica. Mai tarziu, pe parcursul competitiei, ambasadorii vor contribui la acordarea medaliilor in timpul ceremonilor de premiere, iar multi dintre tinerii ambasadori vor concura la intrecerile din cadrul FOTE.

In cele sapte zile ale FOTE Gyor 2017, vor avea loc121 de ceremonii de premiere pentru care au fost fabricate 915 medalii (inclusiv seturile de rezerva) – 295 de aur, 295 de argint si 325 de bronz. Medaliile unicat au un diametru de 70 mm si 4,5 mm grosime, cele de aur fiind placate cu aur de 24 de carate, cele de argint, cu argint, iar cele de bronz sunt confectionate astfel incat sa aiba stralucirea bronzului. Medaliile au fost create de o companie din Gyor si au fost deja aprobate de Comitetul Olimpic European (EOC). In conformitate cu cerintele EOC, pe o parte a medaliilor se afla gravat logo EOC, iar pe cealalta logo FOTE Gyor 2017.

Galerie foto