You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gazda JO de vara din 2024 se va alege la Lima

Comitetul International Olimpic si guvernul din Peru au decis ca cea de-a 130-a Sesiune CIO, in cadrul careia se va alege si gazda Jocurilor Olimpice de vara din 2024, sa aiba loc la Lima, asa cum fusese planuit initial.

In urma inundatiilor devastatoare care au afectat regiuni intinse din Peru, gazduirea importantei sesiuni CIO, pe data de 13 septembrie a.c., de capitala Peru, s-a aflat sub semnul intrebarii. In cele din urma, conducerea CIO a decis ca reuniunea din septembrie, in cadrul careia vor putea fi urmarite alegerile orasului  gazda al Jocurilor Olimpice de vara din 2024, dintre cele doua canditate ramase in cursa Los Angeles si Paris, sa aiba loc la Lima.

Pedro Pablo Kuczynski,  presedintele Peru, a spus ca, dupa inundatiile devastatoare care au lovit tara sa, este foarte important ca nu s-a renuntat ca aceasta importanta Sesiune CIO sa aiba loc la Lima. „Ochii intregii lumi vor fi pe Lima si credem ca gazduirea Sesiunii CIO va trimite un mesaj vital lumii si peruanilor, anume ca suntem gata sa primim oaspeti dupa o situatie critica. In plus, evenimentul va atrage atentie internationala pozitiva in conditiile in care vom avea ca oaspeti cativa sefi de state, o multime de oficiali din conducerile guvernelor diferitelor tari si peste 2000 de reprezentanti ai mass-media”.

La randul sau    Thomas Bach, presedintele CIO, a spus: „Decizia Comitetului Executiv al CIO este o dovada a solidaritatii miscarii olimpice cu Peru si locuitorii acestei tari, urmad dorinta guvernului peruan. Cu aceasta ocazie, guvernul peruan ne-adat toate asigurarile ca Sesiunea CO va fi organizata in cele mai bune conditii”.

In urma cu cateva saptamani, CIO impreuna cu Solidaritatea Olimpica si Pan-American Sports Organisation (PASO), au anuntat o donatie de 600 000 de dolari pentru a sprijini eforturile peruanilor de a indeparta cat mai repede efectele inundatiilor devastatoare care au afectat tara luna trecuta.

Galerie foto