You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comisie de Skateboarding, pentru Tokyo 2020

Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimice de la Tokyo 2020 a constituit Comisia de Skateboarding, in colaborare cu Federatia Internationala de Sporturi pe Role (FIRS) si Federatia Internationala de Skateboarding (ISF). Comisia nou infiintata are ca obiectiv pregatirea si desfasurarea la cel mai inalt nivel a etapelor de skateboarding din cadrul JO Tokyo 2020.

Comitetul International Olimpic colaboreaza cu FIRS si ISF pentru a gasi o modalitate de prezentare si practicare a sportului in cadrul Jocurilor de la Tokyo. In acelasi timp, CIO recunoaste FIRS ca autoritatea in domeniul skateboarding-ului si apreciaza aportul si experienta extinsa a ISF in domeniul organizarii evenimentelor de skateboarding si promovarii sportului in lumea intreaga.

S-a convenit ca, la nivel național, federațiile membre ale FIRS,  în mod normal recunoscute de Comitetele Nationale din tarile respective, sa colaboreze si sa sprijine comunitatile de skateboarding existente in beneficiul skateboarderilor.

FIRS a confirmat ca toate fondurile rezultate din includerea skateboarding-ului in programul olimpic vor fi indreptate catre proiecte si activitati de skateboarding, tinand seama de cele deja existente.

Skateboarding-ul a fost inclus, in cadrul celei de-a 129-a Sesiuni CIO de la Rio de Janeiro, in programul olimpic impreuna cu alte patru sporturi, baseball/softball, surfing, karate si catarat sportiv.

Galerie foto