You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cate medalii olimpice la PyeongChang, atatia copacei plantati

La Pyeongchang, in Corea de Sud, de Ziua Arborilor, peste 300 de voluntari au plantat 546 de puieti de artari si brazi, numarul total al medaliilor care vor fi castigate in 2018 la Jocurile Olimpice si Paralimpice de Iarna gazduite de localitatea mai sus amintita. Initiativa ecologica a apartinut Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de Iarna din 2018, ca parte a programului de sustenabilitate si protejare a mediului inconjurator. Evenimentul a avut loc la Alpensia Sliding Center, locul unde se vor desfasura probele de sanie, bob si skeleton din cadrul JO 2018.

Comitetul de Organizare (CO) al JO 2018 isi propune ca editia de iarna a competitiei pe care o gazduieste PyeongChang sa aiba efecte negative cat mai mici asupra mediului inconjurator. Taechul Rhyu, directorul general al departamentului Protectie Mediu Inconjurator din cadrul CO, a declarat ca organizarea unor Jocuri durabile si „verzi” este o prioritate pentru Comitetul de Organizare PyeongChang 2018.

Adminstratia provinciei Gangwon organizeaza anual un eveniment a denumit  Ziua Arborilor, iar in 2017 a hotarat ca festivitatile sa se desfasoare in orasul urmatoarei editii a Jocurilor Olimpice de Iarna.
 

Galerie foto