You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bilant 17 medalii! Felicitari Federatiei Romane de Haltere

Romania a incheiat participarea la Campionatele Europene de haltere de la Split (Croatia) cu un total de 17 medalii, dintre care sase de aur, patru de argint si sapte de bronz. La feminin, in limitele categoriei 48 kg, Monica Csengeri a obtinut o medalie de aur (smuls) si doua de argint (aruncat, total), iar Elena Andries, doua de bronz (smuls, total). Madalina Molie a luat bronzul la 58 kg (total), iar Loredana Toma a luat trei medalii de aur la 63 kg (smuls, aruncat, total).  In concursul masculin, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit doua medalii de bronz, la aruncat si total, in limitele categoriei 56 kg. La 77 kg, Dumitru Captari a obtinut doua medalii de aur (aruncat, total) si una de argint (smuls), iar Razvan Martin, una de argint (total) si doua de bronz (smuls, aruncat). 

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a felicitat Federatia Romana de Haltere pentru succesul repurtat la intrecerile continentale de la Split: “Ii felicit inca o data, din toata inima, atat pe sportivii medaliati la Campionatele Europene, cat si forul nostru de specialitate care le-a coordonat si supravegheat pregatirea si participarea la competitie. Obiectivul delegatiei noastre a fost castigarea a sase medalii, dar este excelent ca reprezentantii Romaniei s-au autodepasit. Performantele obtinute de halterofilii nostri sunt rezultatul unei munci in echipa in care, intotdeauna, alaturi de sportivi si tehnicieni sunt implicati specialisti si manageri sportivi valorosi. Abilitatea si profesionalismul acestora din urma impletite cu talentul si sacrificiile sportivilor dau rezultate ca cele obtinute la Split.  Ne dorim ca si pe viitor sa avem astfel de performante iar Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va fi mereu aproape de FR de Haltere”.

Delegatia Romaniei la Campionatele Europene din Croatia a fost formata din 12 sportivi: feminin — Monica Csengeri (48 kg), Elena Ramona Andries (48 kg), Madalina Bianca Molie (58 kg), Irina Lacramioara Lepsa (58 kg), Florina Hulpan (63 kg), Loredana Toma (63 kg); masculin — Ilie Ciotoiu (56 kg), Ionut Ilie (62 kg), Florin Croitoru (62 kg), Razvan Martin (77 kg), Dumitru Captari (77 kg), Nicolae Onica (94 kg). Andreea Aanei s-a retras din concurs (+90 kg).

 

Galerie foto