You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace sarbatorita impreuna cu elevi de la opt scoli bucurestene si membri ai Grupului Invictus Romania

Pe stadionul de atletism “Iolanda Balas” din Bucuresti a fost sarbatorita, pentru a treia oara Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, eveniment organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul filialelor AOR din Bucuresti (sectoarele 1, 2, 3, 4 si 5), Federatiei Romane de Atletism, filialei AOR Brasov si Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani. In premiera, invitati speciali au fost membri ai Grupului Invictus Romania (format din militari romani raniti in misiunile desfasurate in lupta pentru dezvoltare si mentinerea pacii) care vor reprezenta Romania la Jocurile Mondiale Invictus 2017 de la Toronto.

Alaturi de Mihai Covaliu, presedintele COSR, si  George Boroi, secretarul general al COSR, au fost prezenti Cosmin Butuza, secretar de stat in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat în cadrul Ministerului Educatiei Nationale, colonelul Nicolae Anghelescu, consilier al sefului Statului Major general al Armatei, precum si personalitati ale sportului romanesc – Laura Carlescu Badea, Violeta Beclea Szekely, Ionela Tirlea.

Pentru a marca aceasta Zi, pe stadion a avut loc o competitie in sistem triatlon care a cuprins: saritura in lungime de pe loc, aruncarea mingii de oina si stafeta de 4x100 m (feminin si masculin), la care au participat elevi din clasele a VII-a si a VIII-a de la opt scoli gimnaziale din Bucuresti (cate patru fete si patru baieti din fiecare scoala): Scoala Gimnaziala „Alexandru Costescu”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Scoala Gimnaziala nr. 162, Liceul Teoretic „Stefan Odobleja”,  Liceul Greco-Catolic „Timotei Cipariu”, Scoala Gimnaziala nr. 80,  Scoala Gimnaziala „Geo Bogza” si Scoala Gimnaziala nr. 66.

Intrecerile s-au bucurat de un ritual cu accente olimpice. Mai intai au fost intonate imnurile olimpic si national, iar Radu Fruntes, directorul Filialei Brasov a Academiei Olimpice Romane, a recitat versurile imnului olimpic. Apoi, echipele celor opt unitati de invatamant participante au fost conduse pe stadion de cinci vestale imbracate in culorile olimpice - albastru, negru, rosu, verde, galben, purtand cercurile olimpice, precedate de un purtator al unei flacari care sa te duca cu gandul la flacara olimpica.

Au urmat discursurile oficialilor, prezentarea echipei Invictus si o scurta perioada de incalzire, dupa care s-a dat startul intrecerilor unde elevii participanti au fost indrumati atat de dascalii lor cat si de componentii Grupului Invictus Romania.

Mihai Covaliu, presedintele COSR: „Ma bucur ca la aceasta speciala Zi Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace au fost prezenti atat elevii de la opt scoli din Bucuresti cat si componenti ai Grupului Invictus Romania. Mesajul nostru de respect pentru spiritul si valorile olimpice si indemnul de a face sport militand totodata pentru dezvoltare si pace a fost intarit de acesti bravi eroi din Grupul Invictus. Desi raniti in misiunile armate la care au luat parte, ei fac sport si continua sa reprezinta Romania cu cinste, fiind un exemplu pentru tinerii aflati la inceput de drum”.

Ziua s-a incheiat cu premierea tuturor celor prezenti, iar scolile participante au primit din partea COSR cate un set de mingi (volei, handbal, fotbal, baschet si rugby) ca material ditactic pentru orele de educatie fizica si sport.
 

Galerie foto