You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Kostadinova, realeasa presedinte al Comitetului Olimpic Bulgar

Stefka Kostadinova, detinatoarea recordului mondial la saritura in inaltime, a fost realeasa in functia de presedinte al Comitetului Olimpic Bulgar (COB), dupa ce a candidat, fara opozitie, pentru un nou mandat de patru ani.

Fosta sportiva, in varsta de 52 de ani, a obtinut 49 de voturi de la cei 51 de delegati prezenti la Adunarea Generala din Sofia.

Combaterea problemei dopajului va reprezenta o importanta provocare dupa ce echipa de haltere a Bulgariei a primit interdictie de a participa la Jocurile Olimpice din Rio, dupa ce 11 sportivi au fost depistati pozitiv in timpul perioadei de calificare.

Stefka Kostadinova este considerata una dintre cele mai valoroase sportive din istoria Bulgariei. In 1987, a inregistrat un nou record mondial feminin la saritura in inaltime, cu 2.09 m, performanta neegalata pana in ziua de astazi. In 1996, a cucerit aurul olimpic la Atlanta, dupa ce, cu opt ani inainte, la Seul, a obtinut medalia de argint.

Stefka Kostadinova este una dintre cele patru femei care detin functia de presedinte in cele 50 de Comitete Nationale Olimpice din Europa, celelalte fiind Sarah Keane din Irlanda, Isabel Fehr din Liechtenstein si Daina Gudzineviciute din Lituania.

Galerie foto