You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele COSR a participat la semnarea protocolului pentru programul Taberele ARC

Mihai Covaliu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), a participat astazi la evenimentul semnarii protocolului intre Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Ministerul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (MRRP) pentru demararea editiei din acest an a programului Taberele ARC. In afara Primului Ministru, Sorin Grindeanu, evenimentul care a avut loc la sediul Guvernului Romaniei din Piata Victoriei a mai beneficiat si de prezenta unor personalitati marcante ale sportului romanesc.

Programul ARC organizeaza tabere pentru copiii si tinerii din comunitatile romanesti din afara granitelor, atat cele istorice (din statele vecine), cat si cele emergente (Spania, Italia, Canada, Franta, etc.), avand ca scop principal pastrarea identitatii romanesti si a sentimentului de apartenenta la cultura si valorile tarii mama a etnicilor romani care, din diverse motive, traiesc in afara tarii.

Editia din acest an pune accent deosebit pe sport, ca element si factor de coeziune intre participantii la aceste tabere, care se organizeaza in fiecare an din 2009 in localitatea Sulina (jud. Tulcea) si localitatea Oglinzi (jud. Neamt).

Presedintele COSR a salutat aceasta initiativa: "Sportul este un limbaj universal, iar prin intermediul lui copiii care vor veni in tabara, atat cei din comnitatile istorice, cat si cei din comunitatile romanesti emergente, vor reusi sa se apropie, sa se inteleaga unii pe altii mai bine si sa stabileasca relatii care, va spun din experienta, pot sa dureze o viata intreaga. Doresc sa felicit organizatorii pentru ca pastreaza aceasta traditie care aduce laolalta tineri romani din toate colturile lumii si le ofera ocazia sa se cunoasca si sa se descopere in limba materna. Recunosc si apreciez valentele emotionale ale programului ARC si tin sa multumesc Guvernului pentru implicare, chiar daca nu face prin aceasta decat un exercitiu de normalitate".

Galerie foto