You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Conducatorii COSR au premiat cei mai valorosi atleti romani ai anului 2016

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, si George Boroi, secretarul general al COSR, au participat la festivitatea de premiere a celor mai valorosi atleti romani din 2016, organizata de Federatia Romana de Atletism (FRA). La eveniment, alaturi de Ion Sandu, presedintele FRA, membri din conducerea forului de specialitate si premianti, au fost prezente o serie de personalitati ale atletismului romanesc. Dupa intonarea imnului national si un moment de reculegere tinut in memoria a trei dintre numele mari ale atletismului  romanesc - Iolanda Balas Soter, Nicolae Marasescu si Constantin Mihail care au decedat in acest an, presedintele FRA i-a felicitat pe toti cei prezenti pentru rezultatele obtinute.

“Rezultatele obtinute la inceput de an au fost extraordinare si fac referire la Campionatele Mondiale de la Portland. De asemenea, s-au obtinut rezultate notabile la nivel de juniori si juniori mari”, a spus Ion Sandu. “Din pacate, la Jocurile Olimpice de la Rio n-am reusit sa ne calificam nici macar intr-o finala. Cred ca aici ar mai trebui umblat in viitor. Trebuie sa incercam sa avem incredere pentru ca potential exista. Cred ca la editia viitoare a Jocurilor Olimpice atletismul romanesc va avea rezultate si nu numai ca se va califica in finale, dar va cuceri si o medalie. Eu va felicit pe toti cei prezenti aici care sunt cei mai bun atleti din tara si antrenorii lor”, a adaugat seful FRA.

Presedintele COSR i-a incurajat la randul sau pe cei mai valorosi  atleti ai anului 2016. “Este un moment festiv, frumos, in care ii premiem pe cei mai buni atleti romani in 2016.  Trebuie sa intelegem ca aceasta federatie de atletism si sportivii care sunt azi in activitate au o mare raspundere. Au de aparat o istorie extraordinara pe care o cunosc si trebuie sa si-o insuseasca pentru ca face parte din trecutul acestui sport care a adus numeroase medalii stralucitoare pentru Romania. Sunt convins ca potential exista, pentru ca sunt multi tineri care castiga medalii la campionatele mondiale si europene, la junior si tineret. Ceea ce ramane de facut este ca acesti sportivi sa reuseasca sa urce in elita atletilor pe plan mondial si european si cand fac pasul la seniori. Este o misiune dificila, dar sunt sigur ca fiecare dintre voi va  gasi destule resurse si motivari pentru a continua si a reusi sa aduca acele medalii pe care lumea le asteapta de la atletism. Va pot garanta tot sprijinul din partea presedintelui Federatiei Romane de Atletism, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si Ministerului Tineretului si Sportului. Trebuie doar sa va doriti si sa munciti. Pare usor, dar nu este. O stiti bine. Va urez succes si un an nou cu performante”, a spus Mihai Covaliu

Andrei Gag, desemnat de FRA cel mai valoros atlet al anului 2016, si antrenorul sau Ioan Zanfirache au fost premiati de presedintele COSR, iar ocupantele locului secund in ierahia FRA din 2016, componentele stafetei feminine de 4x400 m – Andreea Miklos, Bianca Razor, Adelina Pastor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan si Ana Maria Ionita, si colectivul tehnic format din  Magdolna Kanizsay, Ana Ille, Ion Damaschin, Viorica Pintilie, Melintia Macelaru si Silviu Mihailescu, au fost premiati de secretarul genenal al COSR. 

 

Galerie foto