You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana Pascu a primit Colanul de Aur al COSR

In cadrul Adunarii Generale de alegeri a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), care a avut loc astazi la Casa Olimpica din Bucuresti, Ana Pascu, presedintele de onoare al Federatie Romane de Scrima, a primit Colanul de Aur al COSR, cea mai inalta distinctie olimpica oferita de COSR. Colanul i-a fost oferit de Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, si Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere.

La noua decenii de la infiintare, in 2004, Comitetul Olimpic Roman (COR), a instituit aceasta distinctie ca inalta decoratie a sa, o creatie originala, realizata de artistul plastic Catalin Cojocaru si executata la Monetaria Statului, din argint aurit cu aplicatii de email.

Sub deviza „Respect. Loialitate. Onoare“, Colanul de Aur al Comitetului Olimpic Roman a fost acordat personalitatilor cu merite deosebite in promovarea valorilor olimpice nationale, dar si unor demnitari de marca din miscarea olimpica internationala.

Printre cei care, de-a lungul timpului, au intrat in posesia importantei distinctii, s-au mai numarat Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, fost presedinte al CIO, sau Bruno Grandi, presedintele Federatiei Internaţionale de Gimnastica, dar si sportivi sau antrenori romani de renume ca Nadia Comaneci, Ivan Potzaichin, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Mariana Bitang, Octavian Bellu, sau Iolanda-Balas Sotter.

Galerie foto