You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medaliatii romani la JO de la Rio au primit cheile autoturismelor Renault

Sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au primit cheile autoturismelor din editia limitata Renault Olimpic oferite de Renault Romania, în calitate de partener al Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

La ceremonia restransa care a avut loc in incinta Casei Olimpice, alaturi de medaliati, Nicu Vlad, reprezentantul Comitetului Executiv (CEx) al COSR, si Hakim Boutehra, General Manager al Renault Commerciale Roumanie, au participat o parte dintre membrii CEx al COSR, si reprezentanti ai Renault Romania.

„Ii felicit pe sportivii care au obtinut performante deosebite la Jocurile Olimpice din acest an si multumim companiei Renault pentru sustinere si implicare”, a spus Nicu Vlad in cadrul evenimentului. „Parteneriatul dintre COSR si Renault Romania este unul de lunga durata si reprezinta un real sprijin pentru Echipa Olimpica a Romaniei, pe masura eforturilor depuse de sportivii nostri pentru a ramane in elita mondiala ”.

La randul sau, Hakim Boutehra a declarat:  „Cand vine vorba de Jocurile Olimpice, Romania este cunoscuta ca fiind o echipa ambitioasa si dedicata, ce dovedeste la fiecare editie ca, oricare ar fi provocarile, este gata sa devina mai puternica, mai rapida si mai rezistenta, indiferent de sport. Suntem mandri sa oferim 16 vehicule Renault celor care au reusit sa cucereasca podiumul olimpic de la Rio 2016.”

Autoturismele si-au asteptat noii proprietari pe esplanada din fata Casei Olimpice. Campioanele olimpice de la Rio 2016, scrimerele Ana Maria Florentina Popescu, Simona Pop, Simona Cristina Gherman si Loredana Dinu au plecat la volanul cate unui Renault Kadjar, iar canotoarele, componente ale echipajul feminin de opt rame cu carmaci al Romaniei, Daniela Druncea, Madalina Beres, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Laura Oprea, Ioana Strungaru, Adelina Maria Bogus, Roxana Gabriela Cogianu, Andreea Nicoleta Boghian si luptatorul Albert Saritov, care au urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului olimpic, au intrat in posesia cate unui Renault Clio.

Medaliatii cu argint olimpic tenismenii Horia Tecau si Florin Mergea nu au putut fi prezenti la eveniment, dar Horia Tecau a fost reprezentat de tatal sau, iar Florin Mergea de Razvan Itu, vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis, care au preluat autoturismele Renault Captur cu care au fost recompensati cei doi jucatori de tenis.

Autoturismele medaliatilor olimpici fac parte din seria limitata Renault Olimpic, care se distinge printr-o echipare suplimentara si elemente de design inspirate din motivele Olimpiadei de la Rio. Linia de design a fost creata de specialisti din cadrul Centrului de Design Renault din Bucuresti, pentru a celebra valorile olimpice si performanta sportivilor romani. Astfel, pavilionul si oglinzile exterioare au un design dedicat desprins din universul olimpic, badge-ul lateral reproduce logo-ul Team Romania, iar pragurile sunt ornate cu numele modelului. Toate automobilele se încadreaza în standardul de securitate 5* la testele EuroNCAP si beneficiaza de o echipare speciala, în functie de model, în care intra dotari precum: R-Link 2.0, jante de aliaj de 16” diamantate sau de 17”, geamuri spate si luneta cu tenta închisa, card “maini libere”.

Galerie foto