You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Medalie de bronz pentru Romania in ultima zi a JO

Albert Saritov, ultimul reprezentant al Romaniei care a concurat in ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a cucerit medalia de bronz la lupte libere, in limitele categoriei 97 kg.

Albert Saritov a inceput concursul cu victoria, cu 5-2, din optimile de finala, inregistrata in fata moldoveanului Nicolai Ceban. In sferturile de finala, insa, a pierdut cu 0-7 in fata americanului Kyle Frederick Snyder. Calificarea lui Snyder in finala competitiei, i-a mai dat o sansa lui Saritov sa lupte pentru medalia de bronz, intrand in turul 2 al recalificarilor unde l-a intalnit pe cubanezul Javier Cortina Lacerra. Desi era condus cu 1-0 cu un minut si jumatate inainte de finalul recalificarilor, Saritov a reusit sa preia conducerea spectaculos si a castigat cu 8-1 partida contra cubanezului, intrand in lupta pentru treapta a treia a podiumului olimpic.

In finala pentru locul al treilea, contra georgianului Elizbar Odikadze, Albert Saritov nu i-a lasat adversarului nicio sansa si s-a impus cu 10-0, adjudecandu-si medalia de bronz. Titlul olimpic a fost castigat de americanul Kyle Frederick Snyder, argintul revenindu-i azerului Khetag Gouziumov.

"Am dorit sa fac un rezultat mai bun, dar acesta este sportul. Asa a fost sa fie, ca astazi sa castig medalia de bronz. In sferturile de finala (in fata celui care a si devenit campion olimpic, americanul Kyle Frederick Snyder) nu am avut o lupta prea buna. In prima repriza m-a aruncat. Nu am fost suficient de greu,iar in cea de-a doua nu am reusit sa ma concentrez ca sa ma lupt bine. Fizic, a fost mai puternic decat mine. Am urcat la aceasta categorie de putin timp, este abia al doilea concurs pe care il fac la 97 de kg, pana acum concurand la 86. Acesta este doar inceputul pentru mine. La urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice ma voi lupta pentru aur, aceasta este tinta mea", a declarat Saritov.

Albert Saritov, de origine cecena, a devenit primul sportiv naturalizat care a cucerit o medalie olimpica pentru Romania.

Ultima medalie olimpica la lupte pentru Romania fusese bronzul obtinut in 1992, la Barcelona, de Ioan Grigoras, la greco-romane, in limitele categoriei 130 kg.

Galerie foto