You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Marian Dragulescu: Am pierdut podiumul la mustata

In cea de-a zecea zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, in finala masculina de la sarituri, Marian Dragulescu a incheiat concursul pe locul 4, la egalitate de puncte - 15.499, cu japonezul Kenzo Shirai, medaliat cu bronz gratie notelor mai mari de la executie. La prima saritura, cu o dificultate de 6, Dragulescu a fost notat cu 15.266, iar la cea de-a doua saritura, cu o plecare din 6.2, sportivul roman a obtinut 15.633 puncte.

Pe prima treapta a podiumului olimpic s-a clasat nord-coreeanul Se Gwang Ri, cu 15.691 puncte (15.616 la prima saritura şi 15.766 la a doua). Ambele exercitii au avut o dificultate de 6.4. Argintul a revenit rusului Denis Abliazin care a acumulat 15.516 puncte (15.600 la prima saritura si 15.433 la a doua).

Imediat dupa concurs, Marian Dragulescu s-a declarat mandru de evolutia sa din competitia olimpica. “A fost o finala foarte puternica”, a spus gimnastul roman. “Practic, in afara de ucraineanul Igor Radivilov, toti si-au facut treaba foarte bine. Mi-a lipsit foarte putin sa fiu pe podium. Am pierdut podiumul la mustata, cum se spune, dar sunt mandru ca am reusit sa ajung in finala olimpica. Am facut tot ce a tinut de mine, dar azi, in lupta pentru medaliile de la sarituri, nimeni nu a gresit. Niciunul dintre finalisti nu a facut nici macar un pas, cat de mic, in afara liniei, nu a avut nicio ezitare. Este adevarat ca am sperat pana la ultimul concurent ca voi ramane pe  podium, dar nu a fost sa fie. Atat s-a putut in acel moment”.

„Sunt mandru de mine si de ceea ce am realizat. A fost o presiune mare, dar ma bucur ca am avut taria sa-mi fac sariturile fara greseala.O sa ma pregatesc in continuare la fel de bine, urmatorul meu obiectiv fiind Campionatele Europene de la Cluj de anul viitor”, a mai declarat Marian Dragulescu.

Galerie foto