You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jurnal de Rio: Ziua 10

Gimnastii Catalina Ponor si Marian Dragulescu si atletul Marian Oprea, trei dintre cei mai titrati componenti ai Echipei Olimpice a Romaniei, au evoluat in cea de-a zecea zi a intrecerilor olimpice de la Rio de Janeiro, dar niciunul nu a reusit sa urce pe podiumul olimpic.

Cel mai aproape de o medalie a fost Marian Dragulescu, clasat pe locul 4 la sarituri, cu acelasi numar de puncte, 15.449, ca japonezul Kenzo Shirai, al treilea clasat, dar cu note mai mici la executie.

In finala de la barna, Catalina Ponor a ocupat locul 7, cu 14.000 puncte. „Am incercat sa lupt, sa reprezint Romania cat mai bine, dar emotiile au fost foarte mari. Nu m-am gandit la o medalie ci doar sa-mi fac exercitiile cat mai bine, dar n-a fost sa fie”, a spus imediat dupa concurs gimnasta care a fost portdrapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a JO. „Ma bucur totusi ca sunt singura gimnasta care a reusit sa reprezinte Romania la trei editii ale Jocurilor Olimpice, iar la Rio am reusit calificarea in finala de la barna. Voi continua sa ma pregatesc cu seriozitate mai ales ca doresc sa particip la Campionatele Europene de la Cluj de anul viitor”, a declarat Catalina Ponor.

In calificarile de la triplusalt, Marian Oprea a avut trei sarituri depasite si nu a reusit sa ajunga in finala olimpica. „Eu tot timpul incerc sa concurez cat de bine pot si este o mare dezamagire mai ales cand se intampla sa nu mearga totul asa cum vrei la o competitie atat de mare ca Jocurile Olimpice”, a spus Marian Oprea dupa competitie. „Deocamdata nu m-am gandit la retragere, dar urmeaza o luna de vacanta in care probabil ma voi gandi si la acest lucru pentru ca totul are un sfarsit pana la urma”.

Galerie foto