You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania a cucerit bronzul in proba Regina a canotajului

Echipajul Romaniei format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea a cucerit medalia de bronz la opt rame cu carmaci (8+), proba supranumita „Regina canotajului”.

La capatului unei curse extrem de stranse, romancele au trecut linia de sosire pe locul al treilea, dupa reprezentantele Statelor Unite ale Americii, primele clasate, care au cucerit aurul olimpic, si cele ale Marii Britanii care si-au adjudecat medaliile de argint.

Canotoarele tricolore, singurele ocupante ale podiumului care au trecut si prin faza recalificarilor, au avut un start destul de slab. Dupa primii 500 si 1000 m au fost pe pozitia a 5-a, iar la 1500 m erau chiar pe locul 6. Finisul a fost insa spectaculos. Pe ultimii 500 m au recuperat incredibil si au reusit sa depaseasca pe rand barcile Canadei si Noii Zeelande, iar pe ultimii centimetri sau luptat pentru medalia de argint, batalie pe care insa au pierdut-o in fata britanicelor.

Team Romania a cucerit astfel cea de-a patra medalie la Rio de Janeiro, dupa aurul echipei feminine de spada, argintul perechii Horia Tecau – Florin Mergea la tenis, proba masculina de dublu, si bronzul halterofilului Gabriel Sincraian, in limitele categoriei 85 kg.

Galerie foto