You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Florin Mergea: “Sa-ti reprezinti tara pe cele mai inalte trepte olimpice este o onoare si un privilegiu”

Dupa ceremonia de premiere in cadrul careia au primit medaliile de argint pentru rezultatul obtinut la dublu, tenismenii romani Horia Tecau si Florin Mergea s-au declarat in egala masura fericiti si putin tristi.

Horia Tecau: “A fost o infrangere dureroasa, pentru ca am fost foarte aproape de castigarea unei medalii de aur. Nu trebuie insa sa ne demoralizam, pentru ca totusi este o victorie pentru noi ca am obtinut ca acest argint. Am muncit ani de zile, am visat mult sa ajungem aici, macar sa luptam pentru aceasta sansa si a fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personala si pentru echipele noastre. Chiar daca in finala am pierdut, am facut un meci bun, unul dintre acele meciuri frumoase si disputate, pe care din pacate in final l-am terminat mai repede decat ne-am dorit”.

Florin Mergea: “Ei au inceput mai bine decat noi, iar noi am avut mai multe greseli nefortate si asta si-a spus cuvantul. Noi a trebuit sa venim din spate si sa luptam pentru absolut fiecare minge. In decisv am reusit un break pe serviciul lui Lopez, dar asta nu a influentat ritmul nostru de joc. Am lovit la fel si ne-am batut la fel pentru fiecare minge. Important este ca am ajuns aici si ne-am realizat un vis pentru amandoi, reusind o victorie care este a tuturor romanilor”.

Horia Tecau: “Norocul a fost atat de partea noastra cat si de a lor astfel incat nu cred ca putem spune ca s-a jucat la noroc. Spaniolii sunt o echipa care da foarte multe mingi inapoi si trebuie sa joci agresiv. La inceput am gresit un pic mai mult, dar am continuat sa fim agresivi si pe parcurs a trebuit doar sa ne reglam un pic loviturile. Am marit tintele la lovituri, sa zic asa, pentru ca la inceput loveam mai mult in banda. Am reparat acest lucru, ne-am intors in meci, am castigat un break si a trebui sa ramanem agresivi, sa cautam solutii, sa fim noi cei care cauta sa puncteze. A trebuit sa nu-I lasam pe ei sa joace prea multe mingi si sa obtina controlul punctului, pentru ca amandoi sunt jucatori incredibil de buni din spatele terenului”.

Florin Mergea: “Amandoi au dat toate mingile inapoi. Bineinteles ca Raffa se misca extraordinar, a dat toate retururile inapoi, mingi pe care a fost greu sa le inchidem. Noi suntem doi jucatori agresivi, si in acest meci totul a fost de ajustare. Am gresit putin la inceput, nu am atacat cand trebuia, dar am corectat pe parcurs acest neajuns pentru ca atunci cand nu merge ceva e clar ca trebuie sa schimbi. Ne-am dus peste ei, dar acum ce sa mai zicem, au fost o minge sau doua care au facut diferenta. Oricum, pentru mine medalia olimpica de argint nu se compara cu nimic, pentru ca este ceva unic sa-ti reprezinti tara pe cele mai inalte trepte olimpice. Este o onoare si un privilegiu”.

Horia Tecau: “Galeria a fost incredibila. I-am auzit pe suporteri, ne-au impins sa tragem, sa incercam sa revenim in meci si am facut-o. Au fost alaturi de noi si-n setul trei si nu putem decat sa le multumim. Pana la urma a fost o experienta frumoasa. Ne-am fi dorit sa fim acolo pe prima treapta dar este totusi o mare realizare pentru noi sa obtinem aceasta medalie de argint”.

Referitor la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice, Florin Mergea a spus: ”Mai sunt patru ani pana la JO de la Tokyo, e clar ca ne-am dori sa fim acolo si sa ducem acest rezultat un pas mai inainte”.

Galerie foto