You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Aur la spada, prima medalie pentru Romania la Rio 2016

Echipa feminina de spada a Romaniei a cucerit primul titlu olimpic pentru delegatia tricolora la Rio 2016. Ana Maria Florentina Popescu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop si Loredana Dinu au urcat pe prima treapta a podiumului olimpic, dupa ce in finala s-au impus cu 44-38 in fata reprezentantelor Chinei, la capatului unei confruntari pe care au dominat-o de la inceput pana la sfarsit.

Pentru spadasinele tricolore, ziua incheiata intr-o maniera entuziasmanta a inceput cu un meci extrem de dificil, impotriva reprezentatelor Statelor Unite ale Americii. Romancele au condus intalnirea pana in releul 9, ultimul, cand Ana Maria Popescu a intalnit-o pe Courtney Hurley. Americanca a reusit mai intai egalarea, dupa care a preluat conducerea, dar Ana Maria Popescu a revenit, iar la incheierea timpului regulamentar tabela arata egalitate 23-23. A urmat minutul de aur, iar victoria, la tusa de aur, a revenit Romaniei.  In semifinala, contra Rusiei, scrimerele noastre au obtinut o victorie fara probleme, cu 45-30, si s-au calificat in FINALA.

In ultimul act al intrecerilor feminine de spada, pe echipe, cele patru spadasine ale Romaniei au avut un parcurs fara greseala. S-au distantat aproape la fiecare releu si au trecut in contul Team Romania o minunta victorie rasplatita cu aurul olimpic. Medalia de argint a revenit Chinei, iar cea de bronz Rusiei.

Galerie foto