You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jurnal de Rio: Ziua 5

In cea de-a cincea zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, echipa feminina de handbal a Romaniei a obtinut prima victorie, in cadrul Grupei A a turneului olimpic si a reintrat in carti pentru calificarea in sferturile de finala ale competitiei. Dupa o prima repriza echilibrata, reprezentantele Romaniei au dominat partea a doua a jocului, in mare parte gratie jocului excelent al Cristinei Neagu, marcatoare a 10 goluri, si a interventiilor spectaculoase ale portarului Paula Ungureanu. In final, Romania s-a impus cu 25-21 in fata Muntenegru, in cel de-al treilea meci disputat la Rio 2016.

La scrima, in turneul olimpic individual de sabie, Tiberiu Dolniceanu a inceput competitia cu o victorie, 15-7, pe Tabloul de 32, in fata chinezului Wei SUN. In Optimile de finala s-a impus cu 15-13 in fata belgianului Seppe van Holsbeke, la capatului unui meci tensionat, dar a pierdut in Sferturi, cu 10 -15, in fata ungurului Aron Szilagyi, campion olimpc en-titre.

Din cauza conditiilor meteo de la Rio, atat intrecerile de canotaj cat si cele de tenis au fost anulate si reprogramate pentru zilele urmatoare.

Alte rezultate inregistrate de sportivii romani in Ziua 5 a JO:

Inot:
200 m spate masculin - Robert Andrei Glinta - Locul 18 - cu timpul 1:57.91 - nu s-a calificat in Semifinale;
100 m liber feminin - Ana Iulia Dascal - Locul 36 - cu timpul 58.72;

Haltere
77 kg masculin
- Dumitru Captari - Nu a terminat competitia;
69 kg feminin - Florina Sorina Hulpan - Nu a terminat competitia;

Scrima, floreta individual feminin - Malina Elena Calugareanu, pe tabloul de 64 a pierdut  cu 12-15 in fata braziliencei Beatriz Ana Bulcao.

 

Galerie foto