You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jurnal de Rio: Ziua 2

In cea de-a doua zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, componentii Echipei Olimpice a Romaniei au obtinut rezultate promitatoare la tenis de masa, gimnastica si inot.

La tenis de masa, ambii reprezentanti ai Romaniei care au evoluat in turneul de simplu masculin s-au calificat in Turul 3 al competitiei olimpice la capaturl unor meciuri spectaculoase. Ovidiu George Ionescu a obtinut victoria cu 4-1, dupa ce in setul al patrulea a salvat opt mingi de set, iar Adrian Crisan s-a impus in fata adversarului la avantaje, in setul decisiv. Din pacate, in Turul 3 al turneului feminin de simplu, Elizabeta Samara a fost eliminata din  competitia olimpica de numarul 1 mondial si principala favorita la titlul olimpic.

La gimnastica artistica, Catalina Ponor a avut o evolutie buna la barna, unde a fost notata cu 14.900, si s-a calificat in finala la acest aparat, iar la inot, Robert Glinta s-a calificat in semifinala de la 100 m spate cu al noualea timp, iar in semifinala a stabilit un nou record national si s-a calificat in finala.

Din pacate, din cauza vantului extrem de puternic, toate intrecerile de canotaj de pe lacul Lagoa  din Copacabana, au fost reprogramate pentru a doua zi.

In Ziua 2 a JO, reprezentanta Romaniei cea mai aproape de podium a fost judoka Andreea Chitu. Suparat de insuccesul elevei sale in competia olimpica, antrenorul Florin Bercean a declarat: „Ma streseaza foarte tare ca dupa patru ani de munca extraordinar de serioasa, cu rezultate  foarte bune la nivel european si mondial, a termina fara medalie la olimpiada. Cea mai mare surpriza a fost meciul cu cu italianca, pentru ca nu trebuia sa se intample asa. Italianca este un adversar foarte dificil si destul de tacticizat, dar din punctul meu de vedere nu a fost o lupta dreapta. A facut orice sa castige si a tras de timp. Cu brazilianca, in recalificari, Andreea a riscat pe final, a gresit si a pierdut.  Sa vedem cum va reusi  sa se mobilizeze Caprioriu, tinand seama ca pentru ea concursul olimpic ar putea fi ultimul. Va avea adversare foarte puternice si orice este posibil”.

Abia stapanindu-si lacrimile,  Andreea Chitu a spus dupa concurs: ”Asta este sportul, cu suisuri si coborasuri si, dupa cum s-a vazut,  totul se poate pierde in ultima secunda. Nu stiu daca o voi putea lua de la capat dupa aceasta infrangere, dar stiu ca mai am multe de invatat”.

Rezultatele inregistrate de sportivii romani in Ziua 2 a JO de la Rio:

Inot
Stafeta 4x100 m liber masculinAlin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir - Locul 15 - cu timpul 3:17.03;
100 m spate masculinRobert Andrei Glinta - in semifinala, cu 53. 34 – nou record national, s-a calificat in FINALA; dupa ce s-a clasat pe locul 2 in Seria 4, cu 53:51 si a intrat in semifinala cu al 9-lea timp;

Judo, 52 kg femininAndreea Stefania Chitu – in sferturile de finala a fost invinsa de Odette Ciuffrida (Italia), dupa ce in Optimi a invins-o prin ippon pe Laura Gomez (Spania). In Recalificari a fost invinsa de brazilianca Erika Miranda si a iesit din cursa pentru medalia de bronz;

Tenis de masa:
Simplu masculin – Adrian Crisan – in Turul 2  l-a invins, cu 4-3, pe francezul Emmanuel Lebesson;
Ovidiu George Ionescu – in Turul 3 a fost eliminat de portughezul Marcos FREITAS (1-4), dupa ce in Turul 2 l-a invins, cu 4-1, pe austriacul Robert Gardos;
Simplu feminin – Elizabeta Samara – in Turul 3 a fost invinsa cu 0-4 de chinezoaica Ning Ding;

Tenis
Simplu feminin
:
Irina Camelia Begu – in Turul 1 a fost invinsa, cu 4-6, 6-3, 3-6, de japoneza Nao Hibino;
Andreea Mitu – in Turul 1, a fost invinsa, cu 2-6, 2-6 de Garbine Muguruza (Spania);
Dublu feminin:
Irina Camelia Begu /Monica Niculescu – in Turul 1 au fost invinse, cu 7-5, 4-6, 3-6, de Hao-Ching CHAN /Yung-Jan CHAN Chan (Taipei)
Andreea Mitu /Raluca Olaru – Turul 1 - au castigat cu 6-3, 6-4 in fata Timea Babos/ Reka-Luc Jani ( Ungaria);

Gimnastica artisticaCatalina Ponor – in calificari a obtinut 14.900 la barna si s-a calificat in FINALA cu a cincea nota, iar la sol - 14.200 (a treia rezerva pentru Finala).

Galerie foto