You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Intalniri pe tema educatiei olimpice, la Izvorani

Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani va gazdui in perioada 3-7 august a.c. actiunile organizate de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu sprijinul Comitetului International Olimpic (CIO), prin intermediul Solidaritatii Olimpice, intitulate „Programul national de educatie olimpica prin sport in cadrul voluntariatului olimpic – In drum spre Rio” si concursul sportiv cultural-artistic „Pentatlon Olimpic Scolar pentru Mileniul III”.

Un program consistent si divers de educatie olimpica va reuni, pe parcursul celor patru zile, directorii, secretarii sau membrii din Consiliile de conducere ale celor 48 de filiale AOR, intr-un necesar si cuprinzator schimb de experienta asupra metodologiei de promovare a valorilor olimpice in randul tuturor celor care iubesc sportul.

Participantii se vor integra unui amplu dialog pe teme specifice educatiei olimpice. Invitati de prestigiu din partea unor institutii de profil (Agentia Nationala Anti-Doping, Institutul de Stiinte ale Educatiei, etc.) vor completa, prin interventiile lor, perimetrul de interes stiintific si practic, diseminand  noutatile si dinamizand dimensiunea participativa la nivelul tuturor celor angrenati in procesul de promovare a olimpismului.

Imbinand  aspectele teoretice cu miscarea fizica, copiii din invatamantul gimnazial, castigatori ai fazelor judetene a „Pentatlonului Olimpic Scolar pentru Mileniul III” se vor intrece in cadrul etapei finale, concurand la trei probe sportive (alergare, aruncari, sarituri), una de cultura olimpica (pe baza unui test de intrebari din literatura de specialitate) si o proba artistica (pictura, muzica, dans, recitare, sculptura, euritmie, teatru etc.).

In acest cadru, se vor  decerna Premiile pentru promovarea olimpismului pe anul 2015, care au revenit (la categoria „Organizatie”) filialei AOR Satu Mare, si (la categoria „Personalitate”) doamnei profesor doctor Mina Maria Rusu, inspector general de limba si literatura romana in cadrul Ministerului Educației Nationale si Cercetarii Stiintifice.

Actiunea va reuni, in total, 78 de adulti si 48 de copii – toti implicati, sub diverse forme, in procesul de instruire si perfectionare olimpica.

Galerie foto