You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO va lansa in august Canalul Olimpic

Comitetul  International Olimpic (CIO) va lansa pe 21 august a.c. Canalul Olimpic, o platforma digitala disponibila imediat dupa finalizarea Jocurilor Olimpice. Ea va putea fi accesata oricand, oriunde, indiferent de dispozitiv si este destinata fanilor care vor sa experimenteze forta sportului, dar si pe cea a Miscarii Olimpice de-a lungul intregului an.

Incepand cu data de 21 august, dupa terminarea ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, platforma va fi disponibila in intreaga lume atat ca aplicatie pentru telefoane mobile (Android si iOS) cat si direct pe www.olympicchannel.com

In plus, sportivii si fanii vor putea urmari Canalul Olimpic si pe social media, Facebook, Instagram, Twitter si YouTube, putand ramane la curent cu noutatile prin inregistrarea pe platforma.

Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic, a declarat: „Lansarea Canalului Olimpic pe 21 august este startul unei calatorii incitante prin care publicul este in permanenta conectat la Miscarea Olimpica. Suporterii vor putea urmari evenimentele, sportivii si povestile Jocurilor Olimpice. Canalul Olimpic ne va indemna pe toti sa cunoastem noile generatii de sportivi si de fan”.

Avand drept scop relationarea cu tinerii suporteri ai Miscarii Olimpice, Canalul Olimpic este o platforma gratuita avand continut original – evenimente sportive in direct, stiri, rezumate, toate oferind expunere sporita sportivilor 365 de zile pe an. Punctul de referinta va fi drumul catre performanta al atletilor de peste tot din lume.

Gandit pentru a raspunde nevoilor unui public global, Canalul Olimpic va difuza materiale din intreaga lume, fiind initial difuzat in limba engleza. Canalul include materiale video la cerere, cat si pagini de sport individuale, adaptate in noua limbi.

Pe Canalul Olimpic utilizatorul se poate inregistra pentru o experienta personalizata, astfel incat sa isi poata urmari preferatii, obtinand astfel o selectie de informatii croita dupa propriile preferinte. Gandit ca un instrument de interactiune plina de dinamism, Canalul Olimpic va permite preluarea de materiale prin intermediule platformelor de social media, incurajand relationarea cu Miscarea Olimpica.

Dupa lansarea sa, se vizeaza stabilirea de parteneriate cu alti factori cheie la nivel olimpic, inclusiv companiile care difuzeaza competitiile sportive si Comitetele Olimpice Nationale pentru a putea fi dezvoltate variante locale ale Canalului Olimpic.

Galerie foto