You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Rio de Janeiro 2016

Presedintele Klaus Iohannis i-a inmanat drapelul Romaniei Catalinei Ponor

Echipa Olimpica care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost primita de presedintele Romaniei Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni unde a avut loc ceremonia de inmanare a steagului Romaniei de catre presedintele tarii portdrapelului Catalina Ponor.

In alocutiunea sa, Klaus Iohannis a spus:  „Vreau sa stiti ca aveti in mine cel mai mare sustinator, vreau sa nu simtiti nici un fel de presiune, ci sa mergeti la Rio cu inima deschisa. Sa va concentrati sa dati ce este mai bun in dumneavoastra. Vreau sa stiti ca intreaga tara va este alaturi si va sustine. Sunteti cei mai buni, iar eu va incurajez sa aratati asta. Este simplu: fiti voi insiva, traiti-va visul la Rio si nu uitati niciun moment ca milioane de romani va sustin de acasa!“.

La randul sau presedintele COSR a precizat: “Voua tuturor va suntem recunoscatori ca ati descoperit in noi pe cei demni de a va reprezenta la cel mai inalt nivel. Acest rol este o onoare ce impune o conduita deosebita si obliga la rezultate pe masura. Nu vom face insa promisiuni, angajamentele noastre au fost asumate acum multa vreme, se regasesc in gandurile si in sufletele noastre si se vor materializa in evolutiile noastre.  Ceea ce trebuie totusi sa facem cunoscut public este ca drumul nostru nu trebuie judecat doar in raport cu aceste performante, el nu se va opri dupa Rio de Janeiro, ci va valorifica aceasta experienta pentru o evolutie constanta a sportului romanesc, pentru ca acest simbol sa fie pus in contextul ideal si recunoscut ca atare”.

Extrem de emotionata, Catalina Ponor a declarat: „Este o mare onoare pentru mine ca am fost desemnata portdrapelul Echipei Olimpice la festivitatea de deschidere, iar clipa in care mi-a fost inmanat drapelul chiar de presedintele Romaniei a fost una dintre cele mai emotionante din viata mea. Practic doar o data in viata ti se poate intampla acest lucru. Imi doresc din tot sufletul sa urc pe podium si la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, de fapt visul oricarui sportiv. Cu totii am muncit din greu si sper sa ne reintoarcem in tara cu cat mai multe medalii”.

Dupa ceremonia de inmanare a drapelului, judoka Andreea Chitu a rostit juramantul olimpic al sportivilor, Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului de canotaj, a rostit juramantul olimpic al antrenorilor, specialistilor si oficialilor, iar arbitrul de scrima Marius Florea a rostit juramantul olimpic al arbitrilor.

Galerie foto