You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Vestimentatie de inalta clasa pentru Team Romania

Prezentarea tinutei oficiale a Echipei Olimpice a Romaniei care va partipa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din aceasta vara, a avut loc pe esplanada din fata Casei Olimpice din Bucuresti. La eveniment au participat Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Braziliei la Bucuresti, Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Republicii Elene la Bucuresti,  membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducatori ai federatiilor nationale sportive, campioni si medaliati olimpici, artistul Ion Sideri, Dragos Gabriel Zisopol, presedintele Uniunii Elene din Romania, si alte personalitati ale sportului romanesc.

Momentul prezentarii tinutei oficiale a Team Romania a fost precedat de discursurile personalitatilor prezente, de dezvelirea bustului lui Evanghelie Zappa, plasat in fata Casei Olimpice, si de un moment artistic oferit de ansambulul “Kymata”.

Alin Petrache: “Mai intai am decis sa onoram apropiata plecare a Team Romania amintindu-ne de unul dintre oamenii care au facut posibila cea mai mare competitie a mapamondului in varianta sa moderna, un om pentru care sportul era o a doua natura si Romania o a doua patrie - Evanghelie Zappa. Apoi, am dorit ca tinuta pe care o vor purta componentii Echipei Olimpice sa transmita un mesaj romanesc peste hotare. El va povesti tacit despre un popor neinfrant, care a trecut peste toate cu fruntea sus, care a cucerit pas cu pas fiecare treapta, care prin munca onesta, neobosita, a urcat mereu mai sus, care prin talentul dezvoltat cu ambitie si disciplina a ajuns sa se impuna si sa isi merite cu prisosinta participarea la o noua editie a JO. Componentii Team Romania sunt mandria noastra si trebuie apreciati, incurajati, iubiti. Aceasta este singura mea rugaminte, sa-i apreciati, incurajati, iubiti, acum, inaintea plecarii, pe tot parcursul plecarii, dar mai ales la intoarcere”.

In cadrul ceremoniei au mai luat cuvantul ministrul Tineretului si Sportului, ambasadorii Braziliei si Republici Elene, presedintele Uniunii Elene din Romania si sculptorul Ion Sideri, care a realizat bustul lui Evanghelie Zappa.

Punctul culminant al serii a fost prezentarea tinutelor pe care le vor purta la Rio componentii Echipei Olimpice. Vestimentatia pentru ceremoniile oficiale a fost realizata de Louis Purple, o firma care are in spate o generație de croitori francezi, inventatori, in anii `80, ai serviciului made-to-measure. Astazi, grupul din care face parte LOUIS PURPLE, prin alaturarea expertizei italiene si a celei franceze, este lider pe piata de costume masculine din Franta cu o productie de un milion de costume pe an, pentru 32 de tari.

Tinuta sportiva a fost asigurata de firma Kappa, un brand care a imbratisat asocierea cu noua identitate vizuala a COSR, articolele confectionate din materiale de calitate superioara fiind din gama GARA, linie specifica de prezentare.

Incaltamintea poarta insemnele ECCO, un brand de renume international, infiintat in 1963, care combina stilul si confortul,  succesul avand la baza armonizarea perfecta design-ul modern, pielea de calitate si tehnologiile inovative.

Gentile in care membrii Team Romania isi vor transporta vestimentaia pentru Rio au fost puse la dispozitie de Samsonite, firma considerata a fi  „varful de lance” in industria gentilor si valizelor de calatorie.

Galerie foto